Ceremonial dedicat omagierii martiriului lui Horea, Closca si Crisan, la Alba Iulia

Astazi, 28 februarie se implinescv 227 de ani de la executarea prin tragere pe roata a conducatorilor rascoalei taranesti din Transilvania de la 1784, Horea si Closca. Institutia Prefectului Judetul Alba organizeaza astazi la Alba Iulia un ceremonial dedicat omagierii martiriului lui Horea, Closca si Crisan.

Manifestarile vor incepe la ora 13, la Obeliscul lui „Horea, Closca si Crisan”, cu intonarea Imnului de Stat al Romaniei, urmat de depuneri de coroane si alocutiuni privind semnificatia istorica a Obeliscului lui Horea, Closca si Crisan. Activitatile se vor incheria cu defilarea garzii de onoare, formata din elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Evenimentul va continua de la ora 14 la monumentul situat pe Dealul Furcilor unde va fi intonat Imnul de Stat al Romaniei si va fi oficiata Slujba Parastasului la care va participa si Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, urmat de depuneri de coroane si alocutiunea „Horea in Fata Istoriei”.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

28 Februarie 2012

Vizualizari: 541

Voteaza:

Ceremonial dedicat omagierii martiriului lui Horea, Closca si Crisan, la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE