Cetatea Alba Iulia in culorile copilariei

Sambata, 11 iunie, incepand cu ora 11.00, in curtea Catedralei „Reintregirii” din Alba Iulia, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia organizeaza a V-a editie a programului „Ziua copilului in culori”.

Evenimentul din acest an va avea ca tema artistica „Cetatea Alba Iulia in culorile copilariei” si va fi binecuvantat de Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Va fi o sarbatoare a inocentei, imbracata, la propriu, in culorile fragedei varste a copilariei si un moment de luminare la suflet pentru cei 477 de copii, carora micile bucurii ale vietii le-au fost umbrite de nevoi si necazuri sociale. Toti cei 477 de copii provin din casele de tip familial, centrele de zi si centrele educationale din judetele Alba si Mures, ce functioneaza prin parteneriatul incheiat intre Asociatia Filantropia Ortodoxa Romana Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia si autoritatile publice locale si judetene.

Momentul culminant al sarbatorii copiilor va avea loc pe platoul din Piata Tricolorului, in fata Catedralei Reintregirii, cand se va inalta in aer o macheta a catedralei cu baloane tricolore cu heliu, moment caruia copiii i-au dat numele de „Inaltarea Catedralei la cer”.

Dupa incheierea evenimentelor de la Catedrala Ortodoxa, copiii vor primi cate un pachet din partea Asociatiei Filantropia Ortodoxa si a partenerilor si sponsorilor, apoi vor face o vizita in Traseul Celor Trei Fortificatii, la principalele obiective turistice din Cetatea Alba Carolina, vor admira schimbul de garda si salvele de tun de pe cuneta artileriei, iar apoi vor participa la masa festiva dedicata lor, unde va avea lor un alt program artistic in care vor recita poezii, vor canta si vor pune in scena piese de teatru special pregatite pentru ziua bucuriei si lor.

Sursa: Radio Reintregirea
 

10 Iunie 2011

Vizualizari: 420

Voteaza:

Cetatea Alba Iulia in culorile copilariei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE