Cimitirul Sfantul Lazar, amenajat in Cluj-Napoca la initiativa Arhiepiscopiei

Pentru a raspunde nevoilor comunitatii clujene, care se confrunta cu o tot mai mare lipsa a locurilor de veci in cimitirele din oras, la initiativa Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va fi amenajat un nou cimitir in zona centurii de Nord - Vest a municipiului Cluj-Napoca, pe un teren aflat in proprietatea parohiilor ortodoxe Someseni si Sannicoara.

Decizia finala privind amenajarea cimitirului a fost luata in ședinta consiliilor reunite ale celor doua parohii din data de 28 noiembrie 2013, desfasurata in prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, precum si a preotilor parohi Ioan Roman și Viorel Luca. Noul cimitirul care va purta numele „Sfantul Lazar” va avea o suprafata de 13 hectare si va fi amenajat de catre cele doua parohii ortodoxe, care il vor administra potrivit normelor prevazute in Regulamentul cimitirelor parohiale, aprobat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

In prezent, proiectul se afla in faza obtinerii certificatului de urbanism, urmand ca in cel mai scurt timp sa inceapa lucrarile de amenajare la noul amplasament.

Printr-un astfel de proiect, Arhiepiscopia Clujului intelege sa isi asume lucid si responsabil rolul sau social aratand public care este invatatura Bisericii, dar si oferind concret solutii credinciosilor si comunitatii la problema suprapopularii cimitirelor si a lipsei locurilor de veci, la oferta neetica a locurilor de veci in cimitirele private sau, mai mult, la propunerea de neacceptat a incinerarilor, care contravine invataturii Sfintei Scripturi si practicii funerare crestine.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei

Pr. Bogdan Ivanov

.

04 Decembrie 2013

Vizualizari: 1124

Voteaza:

Cimitirul Sfantul Lazar, amenajat in Cluj-Napoca la initiativa Arhiepiscopiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE