Cinci ani de la alegerea Chiriarhului Eparhiei Caransebesului

In urma cu cinci ani de zile, la data de 8 februarie 2006, Colegiul Electoral Bisericesc alegea pe Preasfintitul Episcop Lucian Mic in demnitatea de chiriarh al Eparhiei Caransebesului.

Eparhia Caransebesului a ramas vacanta prin alegerea la data de 3 noiembrie 2005, in demnitatea de Mitropolit al Ardealului a Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu Streza.

La implinirea a cinci ani de la ziua alegerii in demnitatea de chiriarh al istoricei eparhii a Caransebesului, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian ne-a marturisit: „Ne aducem aminte cu emotie sfanta de ziua alegerii noastre in aceasta demnitate. S-au scurs cinci ani de la acea data si asa cum este firesc incercam sa evaluam activitatea din aceasta perioada. E adevarat ca incununarea activitatii noastre a reprezentat evenimentul din data de 12 septembrie 2010, cand Preafericitul Parinte Patriarh ne-a cercetat parinteste eparhia si a consacrat slujirii lui Dumnezeu noua catedrala episcopala. O mare bucurie constituie si faptul ca am vizitat toate parohiile din cuprinsul Eparhiei si ne-am rugat alaturi de toti preotii si credinciosii din Episcopie, savarsind rugaciune in fiecare biserica. La acestea se adauga cei aproape 120 de noi clerici pe care i-am hirotonit si asezat in parohii, precum si activitatile administrative, editoriale, mediatice, culturale si social filantropice pe care le-am desfasurat in aceasta perioada. Totodata consideram ca mai sunt multe de implinit si rugam pe Mantuitorul Iisus Hristos sa ne intareasca pentru a implini ce nu am reusit in cei cinci ani de arhipastorire”.

La acest ceas aniversar preoti si credinciosi din Episcopia Caransebesului si nu numai transmit Preasfintiei Sale ani binecuvantati cu rodnica slujire continua in de Dumnezeu pazita Episcopie Caransebesului.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

09 Februarie 2011

Vizualizari: 369

Voteaza:

Cinci ani de la alegerea Chiriarhului Eparhiei Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE