Colecta pentru crestinii din Siria

Colecta pentru crestinii din Siria in primele trei duminici dupa sarbatoarea Sfintelor Pasti


Patriarhia Romana isi reafirma solidaritatea cu Patriarhia Antiohiei si a Intregului Orient si Patriarhia Siriana a Antiohiei si a Intregului Orient si indeamna ierarhii, preotii, monahii, monahiile si credinciosii sa continue sa se roage pentru crestinii din Siria si alte zone din Orientul Mijlociu, multi dintre ei victime ale prigoanei si violentei. Urmare hotararii Sfantului Sinod din 13 februarie 2014, in semn de compasiune si solidaritate cu crestinii sirieni aflati in suferinta si pentru ajutorarea lor, in toate bisericile si manastirile ortodoxe din Patriarhia Romana va fi organizata o colecta in primele trei duminici dupa sarbatoarea Sfintelor Pasti, respectiv in zilele de 27 aprilie, 4 si 11 mai 2014.

In anul 2013, potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, in Siria, 1 213 crestini au murit pentru credinta lor, peste 60 de biserici crestine au fost distruse si aproape 500 000 de crestini au parasit aceasta tara. Doi ierarhi, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit PAUL de Aleppo si Alexandretta din Patriarhia Antiohiei si a Intregului Orient, precum si Inaltpreasfintitul Parinte GREGORIOS YOHANNA IBRAHIM de Aleppo din Patriarhia Siriana a Antiohiei si a Intregului Orient, au fost rapiti in data de 22 aprilie 2013, in timp ce acordau asistenta spirituala comunitatii crestine de limba araba din zona de granita a Siriei cu Turcia si nu au fost eliberati nici pana acum.

Patriarhia Romana isi exprima speranta ca in aceasta parte a Orientului Mijlociu vor fi restabilite cat mai curand pacea si buna-intelegere intre oameni de credinte si culturi diferite.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

23 Aprilie 2014

Vizualizari: 572

Voteaza:

Colecta pentru crestinii din Siria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE