Comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor privitor la inundatiile din judetul Suceava

 

Comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor privitor la inundatiile din judetul Suceava

 

Ca urmare a precipitatiilor abundente inregistrate in ultimele zile in judetul Suceava, din incredintarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Pimen, Permanenta Consiliului eparhial convocata in data de 26 iulie a.c., ora 10.00, de catre P.C.

Pr. Gheorghe Bradatanu, consilier administrativ, a hotarat urmatoarele:

1. Persoana de contact din partea Arhiepiscopiei in situatiile de urgenta (inundatii, cutremure, etc.) cu autoritatile judetene (Prefectura, Consiliul Judetean si organismele abilitate) este P.C. Pr. Catalin Axinte, Consilier economic.

2. Persoana de contact in relatiile cu Primaria Municipiului Suceava, in asemenea situatii, din partea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, este P.C. Protopop Minu Mititelu, Protopopiatul Suceava II.

3. In teren s-au luat urmatoarele masuri:

a) P.C. Preoti, Parohi, staretii si egumenii de la manastiri, in cadrul Sfintei Liturghii de duminica, 27 iulie a.c., impreuna cu credinciosii vor inalta rugaciuni catre Bunul Dumnezeu pentru incetarea ploilor;

b) Tot in aceasta duminica P.C. Preoti Parohi, stareti si egumeni vor constitui comitete de credinciosi si vor face apel pentru colecte de bani si materiale de constructie, in vederea ajutorarii familiilor sinistrate in urma inundatiilor de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Colecta la biserici pentru sinistrati se va face timp de o luna (1-31 august a.c.)

c) Incepand cu data de 28 august, P.C. Preoti Protopopi vor raporta la Centrul eparhial situatia din fiecare parohie (case inundate, daramate, oameni ramasi fara acoperis).

Facem pe aceasta cale apel catre toti credinciosii Bisericii noastre, si-i rugam in numele Milostivului Dumnezeu sa-i ajute pe fratii nostri intru Hristos, care au suferit de pe urma inundatiilor, cu bani si materiale de constructii.

Donatii in contul:

RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 deschis la BCR Suceava

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI SUCEVEI SI RADAUTILOR

Sursa: basilica.ro

.

26 Iulie 2008

Vizualizari: 711

Voteaza:

Comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor privitor la inundatiile din judetul Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE