Comunicat de presa cu privire la presupusa casatorie gay oficiata la Oradea


Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei isi exprima dezacordul fata de implicarea Bisericii Ortodoxe in campania mediatica creata in jurul unui spectacol amplificat artificial cu privire la presupusa "casatorie gay oficiata la Oradea”.

O parte a mass - media doreste ca din actiunea unor persoane deviante fata de normele de convietuire sociala, sa faureasca un nou scandal pe care sa il plaseze in sfera Bisericii Ortodoxe Romane. Personajele implicate in presupusa casatorie, prin exhibitionismul social afisat, nu urmaresc altceva decat publicitate gratuita. Aceasta goana dupa publicitate si mediatizare este dovededita de participarea lor la mai multe show - uri de televiziune si articolele publicate in presa scrisa. Este de notorietate faptul ca nu se sfiesc sa minta, sa jigneasca si sa faca afirmatii pentru care nu au nici cea mai mica acoperire si nu au cum sa dovedeasca realitatea celor afirmate.



Consideram ca pentru un jurnalist care se respecta, este lipsit de etica si deontologie profesionala prezentarea unui eveniment, acuzarea si blamarea unei institutii sau persoane, fara a avea nici cea mai mica dovada care sa probeze alegatiile unor personaje vizibil dubioase. Oficierea presupusei casatorii de catre un preot ortodox dintr-o parohie de la tara din cuprinsul Episcopiei Oradiei nu are nici o sustinere faptica si documentara din partea celor care o reclama. Acest fapt ne indreptateste sa luam toate masurile administrative si juridice ce se impun pentru a contracara campania denigratoare la adresa Bisericii Ortodoxe Romane.

Episcopia Ortodoxa Romana a Oradiei indeamna jurnalistii, ca inainte de a mai da crezare unor astfel de personaje, sa verifice daca au sau nu dovezi in sprijinul celor afirmate si sa nu se mai lase vrajiti de senzationalul fara dovezi doar pentru ridicarea cotei de rating.

Biroul de Presa al Episcopiei Oradiei

.

20 Februarie 2009

Vizualizari: 444

Voteaza:

Comunicat de presa cu privire la presupusa casatorie gay oficiata la Oradea 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • silvia motovelet Postat la 2009-02-21 18:11

    De prima data cand l-am vazut(sau am vazut-o!) pe homosexualul din Oradea(si atunci din intamplare)am fost de parere ca e teatru ieftin si de prost gust,fara nici o legatura cu adevarul.Totul la acea persoana era fals,incepand cu ochelarii imensi si terminand cu rochia roz de mireasa.Cred ca e doar o alta modalitate de a face audienta,fara nici o legatura nici macar cu comunitatea gay.Iar aparitia cu zulufi blonzi a fost culmea prostului gust si al indecentei.Asa arata,dupa parerea mea,punerea in scena a proverbului"Tara arde si baba se piaptana."Avem emisiunile pe care le meritam,deoarece majoritatea romanilor adora can-can-ul.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE