Concert de binefacere: Colinde, dar din dar…

Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui
(Predica de pe Munte-Fericirile)

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, prin Departamentul Cultural si Centrul Educativ si Recreativ "Sf .Nicolae" al Mitropoliei, organizeaza in data de18 decembrie 2013, ora 19.30, in Sala Bizantina a Palatului Behague, Ambasada Romaniei la Paris (123 rue Saint Dominique), un concert de binefacere, intitulat Colinde, dar din dar.

, in cadrul caruia renumitii interpreti de canto.

Cristina Ardelean (mezzosoprana), Ruxandra Cioranu (soprana), Vlad Crosman (bariton), Radu Cuceu (bariton), Simona Ivas-Totelecan (soprana), Angela Streba (soprana), Ionel Streba (pian) vor canta colinde romanesti si cantece de Craciun din repertoriul internaţional, precum si arii sacre. Inchiderea concertului va fi facuta de catre corala de copii a centrului "Sf. Nicolae".

Binecuvantarea si deschiderea concertului va fi facuta de catre Parintele Mitropolit Iosif.

Concertul are ca scop strangerea de fonduri pentru copiii orfani sau care provin din familii defavorizate din Mitropolie. În aceste zile din ajunul Nasterii Pruncului Iisus, cel nascut in ieslea inimilor noastre, dragostea noastra se indreapta si spre copiii Centrului Educativ (prima scoala ortodoxa pentru copiii ortodocsi romani si francezi).

Artistii de renume international, care vor evolua pe scena Salii (ordine alfabetica):

Cristina Ardelean, mezzosoprana; absolventa a Academiei de Muzica Gh. Dima din Cluj Napoca, sectia canto clasic; participa la concerte vocal-simfonice si productii de opera in Romania, Israel, Suedia si Germania. Din septembrie 2012 face studii de perfectionare in muzica veche la CRD Pantin.
Ruxandra Cioranu, soprana; specializata in canto clasic in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, laureata a Austria Barock Akademie in 2003 si a Fundatiei Nadia et Lili Boulanger in 2008, canta pe scena franceza si internationala cu ansambluri ca Il Gardellino, Collegium 1704, Cordis&Organo, London Schubert Players, Les Talens Lyriques.

Vlad Crosman, bariton; licentiat in canto clasic si regie de opera la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj Napoca. In timpul anilor de studii a cantat in diferite productii ale Operei Nationale Romane si ale Operei Maghiare de Stat din Cluj. A cantat in mai multe productii de muzica sacra sau opera la Chapelle Royale de Versailles, Opera Royal de Versailles, Opera Comique Paris, Centre for Performing Arts Beijing - China, Opera Avignon, l’Arsenal de Metz.

Radu Cuceu, bariton; dupa studii de canto clasic la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj Napoca si Conservatorul din Boulogne Billancourt, se consacra scenei de opera din Cluj ca solist, evoluand in repertoriul de belcanto verdian, donizzetian sau puccinian. Pe scena franceza apare atat ca solist cat si ca membru al binecunoscutelor coruri de opera sau teatru de la Opera Bastille, Opera Montpellier, Opera Bordeaux sau Theatre du Chatelet.
Simona Totelecan Ivas, mezzosoprana; licentiata in canto clasic la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj Napoca si la Conservatorul din Luxembourg, laureata a mai multor concursuri nationale si internationale de canto; este invitata in mod frecvent sa sustina concerte, recitaluri si spectacole de opera in Grecia, Italia, Franta, Germania, Portugalia, Ungaria, China.

Angela Streba, soprana; se dedica studiului violei gratie unei burse oferite de Academia de Arta Octav Bancila din Iasi; cu o inclinatie aparte pentru muzica de jazz si variete, Angela Streba este o prezenta inedita in cadrul festivalurilor de jazz sau pe diverse scene nationale si internationale : Filarmonica din Iasi, Institutul Cultural Francez din Bucuressi, Muzeul de Arta Contemporana Bruxelles.

Ionel Streba, pianist; laureat al concursului international "Musica la varsta de numai 17 ani", Ionel Streba studiaza pianul la Institutul Gnessim din Moscova si la Royal Academy of Music din Londra; a sustinut numeroase concerte si recitaluri la Salle Cortot, Opera de Roeun, Philarmonie de Sardaigne, Theatre Montansier de Versailles; colaboreaza in mod frecvent cu renumitul dirijor Sir John Eliott Gardner.

Intrarea este libera, cu o donatie minima de 10 euro pentru persoanele adulte. Donatiile pot fi trimise si in contul MitropolieiIBAN FR76 3000 3022 2100 0372 8120 797, BIC (SWIFT): SOGEFRPP sau in contul Centrului "Sf Nicolae" IBAN FR76 3000 3030 8500 0372 9523 164, BIC (SWIFT) : SOGEFRPP.

Expoziţie cu vanzare de obiecte si ornamente de Craciun realizate de copiii centrului educativ "Sfantul Nicolae".


Va asteptam cu drag si va dorim un Craciun binecuvantat!

Sursa: mitropolia.eu

.

07 Decembrie 2013

Vizualizari: 1146

Voteaza:

Concert de binefacere: Colinde, dar din dar… 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE