Concert de colinde 'Noaptea sfanta de Craciun', in Episcopia Giurgiului

Miercuri, 18 decembrie, la Ateneul „Nicolae Balanescu" din Giurgiu, in prezenta Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a membrilor Permanentei Consiliului eparhial, a parintilor protopopi , a staretilor si staretelor manastirilor din cuprinsul eparhiei noastre, a avut loc traditionalul concert de colinde intitulat „Noaptea sfanta de Craciun".



La acest eveniment organizat de Episcopia Giurgiului, au participat urmatoarele formatii corale: Ansamblul folcloric "Mugurel de Vlasca" al Parohiei Meletie – coordonator Pr. Prof. Balaban Mihail Constantin, Corala „Harfa Dunarii" a Catedralei Episcopale din Giurgiu –dirijor Prof. Nitescu Gheorghe, Corul Seminarului Teologic "Teoctist Patriarhul" din Giurgiu – dirijor Diac. Prof. George Sebastian Grigorescu, Corul "Lyra" al Sindicatului pensionarilor din jud. Giurgiu – dirijor Prof. Gheorghe Nitescu, Corala „Gavril Druganescu" a Protoieriei Bolintin – dirijor Pr. Andrei Petrache, Grupul psaltic al Manastirii „Sf. M. Mc. Gheorghe" din mun. Giurgiu – condus de monahia Anastasia Ionescu, Corala preotilor Episcopiei Giurgiului, „Pe Tine, Dumnezeule, Te laudam!" – dirijor Pr. Prof. Visoiu Mihai Ciprian. Toate colinde cantate au creat un tabloul duhovnicesc al unei seri foarte frumoase, in care cei prezenti au simtit bucuria deosebita a venirii slavitului praznic al Nasterii Domnului.

La final, Intaistatatorul eparhiei noastre a adresat felicitari tuturor colindatorilor pentru interpretarea deosebita, subliniind, in acelasi timp, faptul ca aceste creeatii, izvorate din credinta si dragostea poporului roman, sunt, de fapt, ecou si rodire a slujbei si sfintenia Bisericii in sate, in orase, in casele crestinilor, intrucat inimile acestora au devenit biserica, pestera din Betleem transformata in salas primitor pentru cer, casa de oaspeti in care Pruncul este preamarit de magi intelepti. Totodata, a avut loc premierea castigatoriilor concursului ,,Lasati copiii sa vina la Mine” editia a IV-a, organizat de Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul al Episcopiei Giurgiu. La acest concurs au participat elevi de la scolile si liceele din oras. Cei zece castigatori au primit daruri si diplome din partea Episcopiei Giurgiului. De asemenea, sutele de credinciosi prezenti la eveniment au primit daruri pregatite special pentru acest moment si pastorala la Praznicul Nasterii Domnului. Concertul traditional de colinde organizat de eparhia noastra s-a bucurat si de prezenta a numeroase oficialitati judetene si locale.


Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

19 Decembrie 2013

Vizualizari: 861

Voteaza:

Concert de colinde 'Noaptea sfanta de Craciun', in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE