Concert al Corului Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru Ana Coman

Corul Filarmonicii de Stat Transilvania va organiza un concert caritabil pentru Ana Coman, copila de 5 ani și jumătate, pentru care fiecare zi este o luptă cu viața. Fetița este singura persoană din România care suferă în aceste momente de encefalita Rasmussen, una dintre cele mai rare și grave afecțiuni neurologice. Pentru a putea trăi, Ana trebuie operată la o clinică de specialitate în Germania. Singurul mod de tratare a bolii este hemisferectomia, în cazul Anei, îndepărtarea emisferei cerebrale stângi. După operație, fetița va trebui să urmeze un tratament de recuperare în Germania, care din păcate, este extrem de costisitor.



Membrii Corului Filarmonicii de Stat Transilvania, în sprijinul Anei Coman

Pentru a veni în sprijinul Anei Coman, membrii Corului Filarmonicii de Stat Transilvania, dirijați de maestrul Cornel Groza, vor cânta miercuri, 29 octombrie 2014, de la ora 10:00, în sala de sport a Grădiniței „Licurici” din cartierul clujean Mănăștur.

Veronica Macarie Moldovan, membră a Corului Filarmonicii, a declarat pentru Radio Renașterea că evenimentul este deschis publicului larg și reprezintă un mijloc de a-i fi alături Anei și familiei acesteia: „Concertul este organizat la inițiativa unei colege de-ale noastre, Sanda Roman Marc, mamă a unei fetițe din aceeași grupă cu Ana. Povestea Anei nu ne-a lăsat indiferenți. Așa încât, ne alăturăm și noi celor care dau o mână de ajutor familiei. Concertul va cuprinde cântece pentru cei mici, între care amintim: Povestea unui ciobănaș, Pitpalacul, Cântecul Cucului și Furnica. Participarea noastră presupune o donație după putință și totodată bucuria dăruirii de suflet pentru suflet. Concertul se adresează atât părinților care au copiii, colegi de grădiniță cu Ana, cât și publicului larg”.

Ana Coman, unul din cele 500 de cazuri de encefalită Rasmussen care au existat vreodată

La numai 5 ani și jumătate, Ana Coman este unul din cele aproape 500 de persoane care au suferit vreodată de encefalită Rasmussen și în prezent, singurul caz din România cu această boală. Diagnosticul a fost pus în urmă cu o lună și jumătate, atunci când părinților Anei li s-a spus că dacă nu se intervine chirurgical în șase luni, poate surveni decesul: „Pe scurt spus, creierul ei moare în fiecare zi câte un pic. Pe partea stângă are loc o inflamație a creierului care progresează și treptat poate să cuprindă întreaga emisferă cerebrală, în cazul Anei, pe cea stângă. Dacă nu se intervine la timp poate surveni decesul. Boala Rasmussen provoacă atrofie cerebrală, atrofie care provoacă crize epileptice. Crizele vor deveni tot mai agresive. Din ianuarie încoace, Ana a avut crize în fiecare zi și chiar de mai multe ori pe zi”, ne-a spus Cristina, mama Anei.
Radio Renașterea s-a alăturat campaniei de sprijinire a Anei. Cei care doresc să îi fie alături, ne pot scrie un e-mail la adresa redactia@radiorenasterea.
ro.
Donațiile pentru Ana Coman pot fi făcute în următoarele conturi:

Titular: Coman Mircea-Ioan
Banca: ING Bank Cluj-Napoca
Cont in RON: RO15 INGB 0000 9999 0458 4667
Cont in EUR: RO19 INGB 0000 9999 0351 8371

Autor: Alexandra Andereș
 

.

30 Octombrie 2014

Vizualizari: 658

Voteaza:

Concert al Corului Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru Ana Coman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE