Concert Pascal 'In vremea aceea...'

Casa de Cultură din Constanța va fi duminică, 29 martie, de la ora 18.00, gazda tradiționalului Concert Pascal „În vremea aceea. ”.

Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră este compusă de preotul Ion Popescu Runcu, beneficiind de orchestrația lui Constantin Arvinte.

Cele nouă tablouri, intitulate sugestiv, „Răstigneşte-L”, „Plângerea apostolilor”, „Astăzi pre Domnul judecă făptura”, „Pruncii Sionului”, „Ecce Homo”, „Drumul Golgotei”, „Plângerea Fecioarei”, „Nu plânge, maică” şi „Astăzi” transpun pe note Patimile lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.

Devenit deja o tradiție în Postul Mare, proiectul muzical „În vremea aceea.”, ajuns la cea de-a VII-a ediție, este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului în colaborare cu Universitatea „Ovidius” (Facultatea de Teologie - Artă sacră) și Casa de Cultură.

Concertul este susținut de corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijor: Asist. Univ. Drd. Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

Intrarea la concert este liberă.

Corala bărbătească „Armonia“ a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu, a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Ea este formată din preoţi, diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius”, abordând un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi din piese din repertoriul clasic universal.

În luna iulie 2014, corala a fost desemnată cel mai bun cor bărbătesc din lume la Riga, în Letonia – unde teologii constănțeni au surclasat coruri celebre precum corul bărbătesc al Operei din Berlin și corul bărbătesc al Operei din Sankt Petersburg. În 2013, „Armonia“ a câștigat la Campionatul European al Corurilor de la Graz, Austria, patru distincţii: Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur la secţiunile Folclor şi Cor bărbătesc, precum şi o medalie de argint la secţiunea Muzică sacră.
Corala Arhiepiscopiei Tomisului a fost dublu medaliată cu aur şi în vara lui 2012, la Olimpiada Internaţională „World Choir Games“ din SUA.

Biroul de presa

.

24 Martie 2015

Vizualizari: 618

Voteaza:

Concert Pascal 'In vremea aceea...' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE