Concertul 'Bucuria Invierii', la Ateneul Roman

Patriarhia Romana si Parohia „Sfantul Nicolae” - „Dintr-o zi” va invita luni, 19 mai, la Ateneul Roman, la concertul vocal-simfonic „Bucuria Invierii”. Evenimentul reuneste Orchestra Metropolitana Bucuresti si Corul „Accoustic”, dirijate de Daniel Jinga, dar si invitati speciali.

„Repertoriul va fi impartit in trei categorii.

Vom canta si anul acesta muzica ortodoxa orchestrata simfonic, cu cor si orchestra simfonica, dar apeland la temele noastre pe care le iubim, temele noastre romanesti bizantine. Apoi vom avea alta parte in care vom face apel la muzica apartinand culturii europene si culturii universale, bineinteles muzica sacra, pentru ca vom avea alaturi de noi invitati si solisti de opera care, printre altele, sunt enoriasii bisericii noastre de peste 10 ani. Nu in ultimul rand vom avea un capitol muzical dedicat Mariei Brancoveanu, pentru ca in acest an sarbatorim Anul Brancovenesc si aceasta muzica va fi speciala care ne va transporta in valorile cultural muzicale ale epocii respective”, a precizat pentru TRINITAS TV Daniel Jinga, dirijor.

Intrarea la concert se face numai pe baza de invitatie. Acestea pot ridica, incepand de duminica aceasta, de la pangarul Bisericii „Sfantul Nicolae” - „Dintr-o zi”.

„Invitatiile sunt gratuite, trebuie doar ridicate de la Pangarul Bisericii noastre”, a precizat Pr. Paroh Vasile Ioana, Biserica „Sfantul Nicolae” - „Dintr-o zi”

Concertul vocal-simfonic „Bucuria Invierii” se afla la cea de-a doua editie.

Sursa: basilica.ro

.

14 Mai 2014

Vizualizari: 638

Voteaza:

Concertul 'Bucuria Invierii', la Ateneul Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE