Concertul extraordinar de muzica bizantina: Nicodim Kabarnos

Arhiepiscopia Râmnicului vă invită la Concertul extraordinar de muzică bizantină Nicodim Kabarnos, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Concertul va avea loc vineri, 13 mai 2016, de la ora 18.00, în Sala Consiliului Județean din Râmnicu-Vâlcea. În cadrul concertului va cânta și Grupul psaltic Ioan Zmeu Protopsaltul al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Arhimandritul Nicodim Kabarnos a primit cu bucurie invitația la Râmnicu-Vâlcea a Părintelui Arhiepiscop Varsanufie, care a dorit să împodobească și mai mult această perioadă de lumină pascală, prin organizarea unui concert extraordinar de muzică bisericească bizantină.

Intrarea este liberă!

*

Arhimandritul Nicodim Kabarnos, profesor de muzică bizantină și unul dintre cei mai de seamă protopsalți greci în viață, s-a născut în data de 14 mai 1980, la Mitilene, în insula Lesbos din Marea Egee.

A urmat cursurile Școlii Superioare Bisericești și pe ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Atena, precum și pe ale Școlii Tehnice din Kefalonia, unde a studiat tehnologia sunetului și a instrumentelor muzicale, însușindu-și cunoştințe legate de sunet, armonie și compoziție.

S-a îndeletnicit încă din copilărie cu studiul muzicii bizantine, având ca dascăli pe marii protopsalți greci ai vremii sale. A cântat la strană încă de la vârsta de 12 ani. Este licențiat în muzică bizantină.

La vârsta de 29 de ani a îmbrățișat viața monahală. A fost hirotonit ierodiacon la 24 ianuarie 2009 şi ieromonah la 2 februarie 2009, în aceeași zi fiind ridicat la rangul de arhimandrit. În prezent, slujește ca preot în Arhiepiscopia Atenei.

Sursa: arhiram.ro

06 Mai 2016

Vizualizari: 582

Voteaza:

Concertul extraordinar de muzica bizantina: Nicodim Kabarnos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE