Concurs de muzica bisericeasca la Focsani

La Colegiul 'Unirea' din Focsani a avut loc miercuri a IV-a editie a concursului de muzica bisericeasca 'Laudati pe Domnul', organizat de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, in colaborare cu Centrul judetean pentru pastrarea si promovarea culturii traditionale, artelor si meseriilor, Vrancea. Concursul a fost organizat pe doua sectiuni, pentru elevii claselor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) si pentru elevii de liceu (clasele IX-XII).

La concurs au participat grupuri de copii din Eparhia Buzaului si Vrancei, dar si din Arhiepiscopia Dunarii de Jos. A fost prezent si inalt Preasfintitul Arhiepiscop Epifanie, care a oferit daruri participantilor.

'S-a format deja o traditie ca la Focsani sa se prezinte elevi de la diferite scoli pentru a interpreta muzica bizantina.

Muzica aceasta ne apropie de Biserica si de Dumnezeu. S-a creat aceasta atmosfera duhovniceasca deosebita si ne-am incurajat ca in zilele de post pe care le mai avem pana la marea sarbatoare a Invierii Domnului sa fim mai staruitori in rugaciune, sa postim postul cel adevarat si sa ne apropiem de slavita inviere a lui Hristos', a spus inalt Preasfintia Sa.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Aprilie 2012

Vizualizari: 756

Voteaza:

Concurs de muzica bisericeasca la Focsani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

muzica bisericeasca

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE