Concursul 'Sfintii prietenii copiilor'

Cu Binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, in data de 21 mai 2010, prin intermediul Sectorului Invatamant si Activitati cu Tineretul, la Centru Eparhial pentru Copii si Tineret "Sfantul Ioan Valahul", Episcopia Giurgiu a organizat Concursul "Sfintii Prietenii Copiilor " ,un concurs dedicat elevilor de la ciclul primar, gimnazial si liceal din Municipiul Giurgiu .

Aceasta manifestare a avut in vedere punerea in lumina a credintei crestine si stimularea aptitudinilor artistice ale elevilor. La sfarsitul activitatii, elevii participanti la concursul inchinat Sfintilor Imparati Constantin si mama sa Elena au fost capabili: sa povesteasca aspecte semnificative din viata Sfintilor Imparati, sa precizeze modalitatile prin care Imparatul Constantin a sprijinit si ocrotit crestinii sa identifice virtutile Sfintilor Imparati, sa descrie contributia Imparatesei Elena in viata Bisericii crestine din primele veacuri, sa desprinda din viata Sfintilor Imparati invataturi folositoare progresului vietii spirituale, sa explice sintagmele „cei intocmai cu Apostolii" si „parintii crestinatatii", atribuite Sfintilor Imparati Constantin si Elena, sa enumere modalitati de cinstire a Sfintilor Imparati .

La concurs au participat peste 30 de tinerii din clasele V-VIII ai scolii nr. 8 din Giurgiu, indrumati de doamna profesoara Tanase Iuliana.



Juriul, format din profesori de specialitate, a desemnat castigatorii, iar prin purtarea de grija a Preasfintiei Sale, s-au acordat diplome de participare tuturor concurentilor si cadrelor didactice indrumatoare iar cei mai buni tineri au fost recompensati cu premii.

Sursa:episcopiagiurgiului.ro

.

24 Mai 2010

Vizualizari: 1158

Voteaza:

Concursul 'Sfintii prietenii copiilor' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE