Condoleante pentru IPS Mitropolit Bartolomeu

Preafericirii Sale,
Preafericitului Parinte DANIEL,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Locum Tenens al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

Preasfintitilor Episcopi Vicari Irineu Bistriteanul si Vasile Somesanul, Preacuviosilor, Preacucernicilor Parinti si tuturor credinciosilor din cuprinsul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

Preafericirea Voastra, Preasfintiile Voastre, Preacuviosi si Preacucernici Parinti,

Iubiti credinciosi,

Cu mare tristete am aflat de trecerea la Domnul a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Cunoastem suferinta indurata in ultimele saptamani si suntem convinsi ca Hristos Domnul l-a chemat la odihna cea vesnica in randul vrednicilor slujitori ai Bisericii Ortodoxe.

Dupa cum este cunoscut, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Bartolomeu a desfasurat o bogata activitate misionar-pastorala si in cadrul Arhiepiscopiei noastre. Intre 1965 si 1976, Inaltpreasfintitul Bartolomeu a fost principalul colaborator al IPS Arhiepiscop Victorin de pioasa amintire. Au fost ani de slujire exemplara in bisericile Arhiepiscopiei, de misiune staruitoarea printre romanii din America, de impreuna lucrare la Centrul Eparhial pentru organizarea Arhiepiscopiei noastre.

IPS Mitropolit Bartolomeu a calatorit pe tot continentul american pentru a-i intalni pe romanii ortodocsi si a-i indemna la organizare bisericeasca, a slujit si a predicat in parohiile deja existente, a lucrat cu mult folos la Centrul Eparhial indeosebi in cadrul departamentului publicatiilor. Pana astazi romanii din America ii pastreaza o vie amintire, a cuvantului, a actiunii, al elanului misionar. IPS Mitropolit Bartolomeu se numara intre cei care au re-ctitorit Arhiepiscopia noastra in anii ce au urmat perioadei vacantei episcopale dintre 1963-1966.

In numele ierarhilor, preotilor si credinciosilor Arhiepiscopiei noastre transmitem condoleante Preafericirii Voastre, Preasfintitilor Episcopi Vicari Irineu Bistriteanul si Vasile Somesanul, tuturor preotilor si credinciosilor din cuprinsul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului pentru pierderea unui mare ierarh, a unui parinte duhovnicesc, a unui teolog si scriitor de renume.


Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa aseze sufletul lui in loc de odihna si sa-l numere in ceata dreptilor.

Vesnica pomenire robului lui Dumnezeu IPS Mitropolit Bartolomeu!

† NICOLAE
Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi

 

.

02 Februarie 2011

Vizualizari: 521

Voteaza:

Condoleante pentru IPS Mitropolit Bartolomeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE