Conferinta dedicata Parintelui Dumitru Staniloae la facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii "1 decembrie 1918” din Alba Iulia organizeaza conferinta nationala cu titlul: "Eclesiologia in gandirea Parintelui Dumitru Staniloae”.

Evenimentul va avea loc joi, 28 martie, de la orele 12.00 si se va desfasura in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

In cadrul sesiunii de lucru vor sustine comunicari Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei cu tema: "Arhieria vesnica a lui Iisus Hristos in gandirea Parintelui Dumitru Staniloae”; Parintele conf. univ. dr. Nicolae V. Mosoiu referatul cu tema: "Forma bisericii” - aspecte ale eclesiologiei Parintelui Dumitru Staniloae iar Parintele lect. univ. dr. Lucian D. Colda va prezenta lucrarea cu titlul: "Eclesiologia Parintelui Dumitru Staniloae in receptarea Parintelui prof. Ion Bria”.

Conferinta se inscrie in derularea Anului comemorativ 2013 a Parintelui Dumitru Staniloae la implinirea a 110 ani de la nasterea si 20 de ani de la trecerea sa la cele vesnice, personalitate marcanta a teologiei europene a secolului XX.

Sursa: reintregirea.ro

Pe aceeaşi temă

27 Martie 2013

Vizualizari: 697

Voteaza:

Conferinta dedicata Parintelui Dumitru Staniloae la facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE