Conferinta despre bioetica la Cluj-Napoca

Profesorul Tristram Engelhardt din Statele Unite ale Americii a sustinut, la Cluj-Napoca, o conferinta intitulata „Fundamente ale bioeticii crestine”. Evenimentul a fost gazduit de Aula Nicolae Ivan a Facultatii de Teologie Ortodoxa, marti, 20 septembrie, si a fost urmat de lansarea unui volum de analiza a conceptelor cunoscutului profesor referitoare la bioetica, la sensul crestin al bioeticii si la prezenta elementelor crestine in bioetica astazi. Profesorul Engelhardt este cunoscut in lumea romaneasca mai ales datorita volumului Fundamentele bioeticii crestine, tradus si publicat la Editura Deisis din Sibiu, dar si pintr-un cerc mai restrans de medici, juristi, datorita unui numar foarte mare de studii publicate intr-o revista de specialitate.

„Se preconizeaza inchererea unor legaturi intre centrul de bioetica al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca cu centre similare din Statele Unite ale Americii sau din Europa, aceste facilitati fiind sustinute”, a declarat pr. conf.

univ. dr. Stefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Prezenta profesorului Tristram Engelhardt la Cluj-Napoca premerge participarea sa la Congresul Societatii Nationale de Bioetica, ce va fi deschis pe 21 septembrie, la Bucuresti.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

21 Septembrie 2011

Vizualizari: 445

Voteaza:

Conferinta despre bioetica la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE