Conferinta despre prevenirea consumului de droguri

Joi, 9 decembrie 2010, in prezenta Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, preotii din Protopopiatul Ramnicu Valcea s-au intalnit cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Valcea, in Sala de conferinte a Seminarului Teologic "Sfantul Nicolae" din municipiu.

In deschiderea evenimentului, Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a rostit un cuvant in care a subliniat: „Ne dorim ca prin acest protocol dintre Arhiepiscopia Ramnicului si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Valcea, sa lucram la imbunatatirea sanatatii tinerilor nostri din Eparhia Ramnicului, pentru ca este nevoie de mai multa colaborare intre institutii si intensificare a lucrarii preotilor in privinta constientizarii tinerilor ca acest consum de droguri are urmari negative, nefaste pentru viata lor, dar si pentru familie si societate. De aceea vom incerca prin toate mijloacele potrivite sa combatem aceasta lucrare negativa, acest flagel al societatii romanesti si pe langa celelalte activitati, sa slujim oamenii, conducandu-i spre o viata normala, o viata duhovniceasca si o comuniune stransa cu Dumnezeu si nu cu aceste mijloace care duc la atingerea fiintei umane”, a spus Preasfintia Sa.

In cadrul conferintei domnul Comisar Sef Constantin Durleci, seful CRPECA Arges a prezentat preotilor din Protoieria Ramnicu Valcea, materiale cu continut preventiv asupra pericolului numit drog, urmand ca acestia sa faca cunoscut enoriasilor efectele nocive ale drogurilor si plantelor etnobotanice pentru sanatate si societate.

Dupa prezentarea materialului, preotii au luat in discutie cazuri de persoane consumatoare de stupefiante din parohiile lor.

La finalul intrunirii a avut loc si semnarea unui Protocol de Colaborare intre Protopopiatul Ramnicu Valcea si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului, ce cuprinde colaborarea in realizarea prevenirii, reducerii consumului si cererii de droguri la nivelul judetului Valcea.

Parteneriatul urmareste mai multe obiective: - desfasurarea de programe sau de actiuni comune pentru prevenirea consumului de droguri, alcool, tutun si a altor tipuri de dependente in randul copiilor, tinerilor si adultilor; - dezvoltarea in randul populatiei generale de cunostinte obiective, actualizate si corecte despre droguri; - depasirea prejudecatilor in tratarea fenomenului si constientizarea responsabilitatii individuale.

Printre invitati la eveniment s-a aflat si Domnul Senator Emilian Francu, reprezentanti ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Valcea, precum si preoti din Protopopiatul Ramnicu Valcea.

Sursa: arhiram.ro
 

10 Decembrie 2010

Vizualizari: 893

Voteaza:

Conferinta despre prevenirea consumului de droguri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE