Conferinta duhovniceasca la Biserica Sf. Gheorghe din Oltenita

 

"Credinta, modernitate si supersitii", aceasta a fost tema in jurul careia s-a discutat recent, in Biserica "Sfantul Gheorghe" din Oltenita, orasul de pe Dunare.

 

Invitatul conferintei duhovnicesti a fost parintele Protosinghel Mihail Stanciu, egumenul Manastirii Antim. Intalnirea a fost initiata de preotul Titus Dumitrica, fondatorul Fundatiei "Sfintii Trei Ierarhi". Biserica din lemn a devenit neincapatoare, oamenii au adresat intrebari in legatura cu ceea ce ii framanta. Parintele Mihail le-a explicat celor veniti la intalnirea duhovniceasca ce sunt superstitiile si a mai afirmat ca progresul omului nu e de condamnat atata vreme cat se face cu Dumnezeu.

Problema destinului a constituit de asemenea un subiect de mare interes pentru cei prezenti.

 

 

La conferintele duhovnicesti de la Oltenita au fost prezenti de-a lungul anilor parintele Galeriu, parintele Teofil Paraian, parintele Nicolae Tanase, doctorul Pavel Chirila, jurnalistul Cristian Tabara si personalitati din mediul academic.

 

Fiecare intalnire supune dezbaterii cate o tema de reflectie. Doua teme de foarte mare interes au fost, de exemplu "Inviere - sensul existentei noastre" (cu parintele Galeriu), si "Vindecare - minune a stiintei sau a credintei?"(cu dr. Pavel Chirila).

 

 

.

05 Februarie 2007

Vizualizari: 5508

Voteaza:

Conferinta duhovniceasca la Biserica Sf. Gheorghe din Oltenita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE