Conferinta duhovniceasca organizata de ASCOR Craiova in Postul Mare

Sala Filarmonicii „Oltenia” din Craiova a devenit neincapatoare pentru numarul credinciosilor craioveni, prezenti la prima conferinta duhovniceasca organizata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, in seara zilei de miercuri, 26 martie. Invitatul intalnirii a fost biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor al Universitatii din Tesalonic.

Prima conferinta duhovniceasca din Postul Mare a adunat numerosi participanti, studenti ortodocsi si credinciosi craioveni, care au poposit vreme de doua ceasuri in sala mare a Filarmonicii „Oltenia” pentru a asculta cuvantul biofizicianului Virgiliu Gheorghe. Tema intalnirii a fost „Drumul catre familie. Abstinenta sau concubinaj?!”.

„Baza relatiei de dragoste este relatia personala”

Preocupat de „Efectele televiziunii asupra mintii umane”, in fapt titlul unei serii de volume stiintifice care-i poarta semnatura, invitatul conferintei de miercuri seara, 26 martie, a identificat in primul rand principalele vicii care impiedica de cele mai multe dezvoltarea relatiilor interpersonale in parcursul firesc catre Taina Casatoriei. A fost subliniat in primul rand caracterul nociv al relatiilor de concubinaj, in conceptia invitatului „nocive in formarea si dezvoltarea unei familii crestine”. „La un moment dat in viata sa, omul, indiferent prin ce experienta trece, ajunge sa-si puna problema intemeierii unei familii. Launtric simte nevoia aceasta, insa de cele mai multe ori mai multe probleme se impotrivesc. In primul rand este problema sexuala, in al doilea rand este cariera, apoi divertismentul si nu in ultimul rand implicarea emotionala si teama de a nu suferi din dragoste. Toate aceste elemente duc in mod sigur la depresii profunde. Specialistii in domeniu au ajuns la concluzia ca, cu cat permisivitatea este mai mare, cu cat relatiile trupesti sunt mai mult promovate in afara casatoriei, cu atat sentimentul de dragoste si iubire este mai putin prezent in viata oamenilor. Omul se indreapta astfel incet, dar sigur spre animalitate. Explicatia ar fi urmatoarea: baza relatiei de dragoste este relatia personala, adica te indragostesti de un om, asa cum vine el inaintea ta, cu toate slabiciunile si calitatile lui. Momentul in care apare ostentata aceasta relatie personala, partenerii nu se mai percep ca persoane. Se produce asa zisul fenomen de miopie sexuala, in sensul ca atentia partenerului se dilata pe perspectiva de optica si slabeste complet atentia pe perspectiva de persoana. Lucrul acesta este foarte interesant intrucat, odata angajat pe traiectul acesta, omul se va simti foarte nemultumit, pentru ca intr-o relatie personala, doar omul iti poate procura multumirea de care ai nevoie. De aceea, atat barbatul, cat si femeia se bucura cand sunt ascultati, cand pot vorbi cu cineva, cand se fac intelesi. Prin urmare, in fondul nostru constitutiv exista nevoia de a fi persoana, de a fi vazuti si apreciati prin calitatea noastra de persoana”, a spus dr. Virgiliu Gheorghe.

La finalul intalnirii, invitatul a raspuns intrebarilor celor aflati in sala, asezate in scris, pe biletele. Presedintele ASCOR Craiova, studentul teolog Mihai Bogdan, a tinut sa multumeasca celor prezenti pentru atentia acordata temei prezentate de invitat, anuntand totodata programul urmatoarelor intalniri duhovnicesti, programate pentru cea de-a sasea saptamana din Postul Mare.

Sursa: mitropolia-olteniei.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

27 Martie 2014

Vizualizari: 588

Voteaza:

Conferinta duhovniceasca organizata de ASCOR Craiova in Postul Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE