Conferinta pastoral-administrativa la Protopopiatul Galati

In data de 20 septembrie a.c. la sediul Protopopiatului Galati au avut loc lucrarile conferintei pastoral-administrative corespunzatoare lunii septembrie, sub genericul: "Comuniune si cooperare, transparenta si fidelitate in lucrarea bisericeasca la parohii, potrivit ultimelor prevederi statutare“.

Prima parte a conferintei s-a desfasurat in biserica "Sf. Nicolae“ din municipiu, prin reunirea preotilor din protopopiatul Galati, sub Pantocrator, la Sfanta Liturghie.



Lucrarile propriu-zise s-au desfasurat in Sala de conferinte a protoieriei, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Dupa sustinerea referatului, au fost prezentate ultimele hotarari ale Sfantului Sinod si ale Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

Ultima parte a conferintei a fost rezervata dezbaterilor, in cadrul carora au fost semnalate si analizate o serie de aspecte practice intalnite in slujirea si activitatea preoteasca.
Conferintele administrative se organizeaza lunar, pe protopopiate, de catre fiecare eparhie, si au ca tematica subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc si administrativ, economic-financiar si altele (cf. Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, Art 141, alin 2).

Sursa: edj.ro

.

21 Septembrie 2012

Vizualizari: 329

Voteaza:

Conferinta pastoral-administrativa la Protopopiatul Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE