Conferinta pastoral - misionara a preotilor din Ialomita

Marti, 15 mai 2012, a avut loc Conferinta pastoral-misionara din anul acesta, care a purtat titlul „2012  - Anul Omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana”.

Conferinta a reunit toti preotii din cele trei Protopopiate ale Judetului Ialomita: Slobozia, Fetesti si Urziceni.



Preasfintia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” din Slobozia, ulterior, toti clericii deplasandu-se la Casa de Cultura Municipala din Slobozia.

In cuvantul sau, Preasfintia Sa a pus la inima preotilor prezenti, ca faptele vietii de zi cu zi ne arata ca nu avem numai oameni bolnavi, ci si societatea in care traim este bolnava, oamenii suferind din cauza inmultirii pacatelor colective si a comportamentelor sociale negative. De aceea, este nevoie ca Sfantul Maslu sa fie savarsit nu numai pentru cei bolnavi, ci si pentru toata obstea, intrucat pacatul are si aspecte sociale care au nevoie de vindecare. Prin educatie si pastoratie, Biserica poate contribui la insanatosirea spirituala si morala a societatii.

Subiectul conferintei preotesti, a fost dezvoltat de trei referenti selectati pentru alcatuirea referatelor, din cei noua referenti de la cele trei protopopiate.

Dupa conferinta pastoral – misionara toti preotii din Ialomita au participat la vernisarea si festivitatea de premiere a concursului expozitie organizat cu binecuvantarea si implicarea directa a Preasfintitului Parinte Episcop Vincentiu, Episcopia Sloboziei si Calarasilor a organizat un Concurs interjudetean cu tematica religioasa de creatie plastica (editia II), avand ca parteneri Centrul Cultural Ionel Perlea Slobozia, cele 6 protopopiate din ambele judete, Ialomita si Calarasi, precum si Inspectoratele scolare ale celor 2 judete mentionate. A fost aleasa arta ca modalitate de manifestare, pentru ca mesajul ei sa treaca dincolo de barierele varstei.

Coordonatorii acestui proiect sunt parintele consilier cultural, preot Manuel Rusu, parintele inspector pentru catehizarea parohiala, preot Constantin Patrascu si domnul Gheorghe Petre, presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din judetul Ialomita.

Obiectivele acestui concurs au fost, printre altele: motivarea exprimarii sentimentelor religioase ale elevilor prin arta, promovarea institutiei si valorilor familiei in toate parohiile Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, imbogatirea cunostintelor despre Sfanta Taina a Maslului si a ingrijirii bolnavilor pentru elevi si membri ai grupurilor de catehizare parohiala, care s-au implicat in activitatile proiectului pe intreaga sa perioada de desfasurare si, nu in ultimul rand, cultivarea sensibilitatii artistice a scolarilor.

Acest eveniment remarcabil pentru cele doua judete din Eparhia Sloboziei si Calarasilor s-a bucurat de participarea a numeroase personalitati si oficialitati locale, alaturi de numerosi copii, insotiti de preoti si profesori de religie.


Sursa: sf-esc.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

16 Mai 2012

Vizualizari: 801

Voteaza:

Conferinta pastoral - misionara a preotilor din Ialomita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE