Conferinta preoteasca in protopopiatul Reghin

Miercuri, 11 iunie, la Reghin se desfasoara conferinta pastoral-misionara de primavara, intrunire la care participa clericii impreuna cu staretii si staretele din protopopiat.

Lucrarile prezidate de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei au inceput cu oficierea slujbei de Te Deum, continuand cu sustinerea referatelor dupa cum urmeaza:

Pr. Sipos Calin Cristian – din Parohia Gurghiu – despre Spovedanie – Taina impacarii omului cu Dumnezeu – spovedania este un act divin care se apleaca spre suferinta sufleteasca a omului si il repune in starea din care a cazut.

Pr. Moldovan Ovidiu Epifan – preot la Spitalul Municipal Reghin – despre Euharistie – Taina unirii omului cu Dumnezeu – Sfanta euharistie este leacul nemuririi.



Pr. Varva Valentin – preot in Parohia Comori – despre Roadele duhovnicesti ale Spovedaniei si Impartasaniei – cea mai inalta hrana duhovniceasca oferita in dar omului pe pamant care desavarseste iertarea pacatelor spovedite si ne uneste cel mai mult cu Dumnezeu.

Prezentarile au fost urmate de luarile de cuvant din partea participantilor.

Conform Statului de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, la nivelul intregii Patriarhii, in fiecare an se organizeaza doua Conferinte Preotesti semestriale, in cadrul carora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfantul Sinod, dar si teme legate de eficientizarea misiunii pastoral-misionare si progresul duhovnicesc al preotilor si credinciosilor.

Conferintele preotesti din primavara acestui an aduc in actualitate o tema deosebit de importanta. Programul-cadru pentru conferinta preoteasca din primul semestru al acestui an prevede prezentarea si tratarea temei „2014 – Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii (in conformitate cu hotararea nr. 10.236/2012 a Sfantului Sinod)”.

Joi, 12 iunie, programul Conferintelor preotesti de primavara va continua in Protopopiatul Targu-Mures.

Sursa: reintregirea.ro

.

12 Iunie 2014

Vizualizari: 704

Voteaza:

Conferinta preoteasca in protopopiatul Reghin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE