Conferinta preoteasca a Protopopiatului pentru Estul SUA, mai 2014

Vineri 2 mai 2014, preotii din Protopopiatul pentru Estul SUA s-au intalnit la manastirea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, NY. Impreuna cu cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei noastre, preotii au ascultat doua prezentari si au discutat problemele curente pastoral-misionare si administrative ale parohiilor.

Prima prezentare a avut tema ”Hrana ca taina a Imparatiei” si a fost prezentata de catre Parintele Theodor Damian, preot la parohia Sf. Apostoli din New York.

Tema s-a incadrat in tematica generala a anului 2014, An omagial euharistic al sfintei spovedanii si sfintei impartasanii in Patriarhia Romana. Au urmat discutii pe marginea temei cu referire mai ales la legatura dintre cele doua sfinte taine.

A doua tema a fost prezentata de P.C. Pr. Nicolai Buga de la parohia Sf. Treime din Philadelphia, PA si s-a referit la Sfintii Martiri Brancoveni. Parintele Nicolai a vorbit pe larg despre contextul istoric al domniei lui Constantin Brancoveanu, despre opera culturala si caritativa a acestuia, despre martiriul primit impreuna cu cei patru fii si sfetnicul Ianache. Lucrarea a fost apreciata in mod deosebit de catre cei prezenti.

S-a trecut apoi la discutarea problemelor pastoral-misionare si administrative ale Arhiepiscopiei si parohiilor. IPS Arhiepiscop Nicolae a multumit parintilor slujitori ai manastirii si credinciosilor care au ajutat la organizarea acestei conferinte preotesti.

Sursa: romarch.org

.

09 Mai 2014

Vizualizari: 380

Voteaza:

Conferinta preoteasca a Protopopiatului pentru Estul SUA, mai 2014 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE