Conferinta preoteasca semestriala la Pascani

O noua conferinta preoteasca semestriala a avut loc luni, 26 mai 2014, in Arhiepiscopia Iasilor, de aceasta data in Protopopiatul Pascani. Ca si la celelalte protoierii, intalnirea de la Pascani a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si a avut ca tema „Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Impartasanii - pregustare a imparatiei cerurilor“, anul 2014 fiind proclamat de Sfantul Sinod al Bisericii noastre ca An omagial euharistic.

Intrunirea preotilor din Protopopiatul Pascani a fost precedata de Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata in biserica Parohiei Sadoveni. La finalul slujbei, IPS Teofan a vorbit despre importanta temei abordate in acest an - „Taina Sf. Spovedanii si Taina Sfintei Impartasanii - pregustare a imparatiei cerurilor“: „A vorbi de Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie niciodata nu este de ajuns.

Fideli acestei randuieli, noi, preotii din Arhiepiscopia Iasilor, precum si toti slujitorii sfintelor altare din Patriarhia Romana, alaturi de credinciosii nostri, suntem chemati sa incercam a ne adanci cat mai mult in intelegerea a ceea ce inseamna a fi curatit de pacate, a ceea ce inseamna a te impartasi cu Domnul Hristos, a ceea ce inseamna a da in chip de paine si vin viata ta Mantuitorului Hristos si sa primesti in schimb viata Lui, prin Sfanta Impartasanie. Ii multumim asadar lui Dumnezeu pentru aceste doua mari daruri revarsate asupra noastra, cu care preotii isi implinesc cea mai mare parte a slujirii lor clericale, prin spovedirea credinciosilor si prin liturghisirea dumnezeiestii Euharistii“.

Intrunirea preoteasca a continuat apoi cu vizionarea unui film tematic si cu prezentarea unui referat despre Spovedanie si Impartasanie, sustinut de pr. Ionut Muraru de la Parohia Slobozia.

Dupa o serie de intrebari si raspunsuri privind unele practici in ceea ce priveste Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei, conferinta preotilor din Protopopiatul Pascani s-a incheiat cu audientele primite de IPS Teofan. In cadrul intrunirii, cei prezenti au putut achizitiona carti ce trateaza Taina Sfintei Spovedanii si Taina Sfintei Impartasanii, fiind puse la dispozitie in acest sens mai multe titluri. Preotii participanti au fost insotiti pe toata perioada conferintei de pr. Bogdan Frasila, misionar protopopesc in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, si de pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Pascani.

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.

28 Mai 2014

Vizualizari: 180

Voteaza:

Conferinta preoteasca semestriala la Pascani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE