Conferinta cu titlul 'Bolile psihice si tratarea lor prin lucrarea Sfintelor Taine'

Joi, 1 noiembrie, Dl. Virgiliu Gheorghe va sustine la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu conferinta cu titlul,,Bolile psihice si tratarea lor prin lucrarea Sfintelor Taine".

Virgiliu Gheorghe, nascut in localitatea Comana, jud.

Giurgiu, este biofizician, doctor in Bioetica al Universitatii "Aristotel" din Tesalonic-Grecia, este unul dintre cei mai cunoscuti autori in domeniul cercetarii efectelor mass-mediei, ale culturii contemporane, ale comportamentelor si a vietii omului de astazi, este de asemenea preocupat de impactul pe care il au tehnologiile in viata omului. "Cu cat o tehnologie este folosita mai mult, spune domnia sa, cu atat aceasta devine indispensabila si ajungand sa fim dependenti de ea, aceasta ne schimba modul de a gandi, de a reflecta, intreaga fiinta este marcata de aceasta schimbare ce are loc in viata noastra."

Dand dovada de o inalta tinuta intelectuala si duhovniceasca, intreaga opera este fundamentata temeinic pe studii de specialitate din diferite domenii stiitifice, dar si pe operele Sfintilor Parinti. Astfel, Dl. Virgiliu Gheorghe face o analiza fina a fenomenelor prin care trece societatea noastra, oferind explicatii asupra mecanismelor care duc la diferitele disfunctii spirituale si intelectuale ale omului de astazi.

Cartile domniei sale, "Efectele televiziunii asupra mintii umane", "Efectele micului ecran asupra mintii copilului" au fost recomandate inca din anul 2006 de catre Ministerul Invatamantului din Romania ca bibliografie necesara asupra riscului pe care il presupune consumul de televiziune si internet. Prof. univ. dr. Ilie Badescu, Directorul Centrului de Geopolitica si Antropologie Vizuala al Universitatii Bucuresti spune despre cartea "Efectele televiziunii asupra mintii umane": "Cartea de fata este primul semnal de alarma, prima analiza temeinica a fenomenului in cauza. Ea ofera un pretios material informativ atat parintilor sau celor care se ocupa de educatia tinerilor, cat si tuturor celor care vor sa inteleaga pericolul pe care il reprezinta tehnologia audio-video si cultura diverstismentului pentru sanatatea mentala, pentru viata fiecaruia dintre noi."

Dintre celelalte carti mai amintim: "Revrajirea lumii", "Stiinta si razboiul sfarsitului lumii" precum si "Pornografia maladia secolului XX".

Dl. Virgiliu Gheorghe este coordonator stiintific al Sectiunii de resort a revistei "Familia Ortodoxa", o aparitie unica in spatiul publicistic romanesc prin seriozitatea cu care abordeaza problemele societatii contemporane. De asemenea, pe langa numeroasele sale scrieri a conferentiat in mai multe orase din tara si din strainatete, abordand diverse teme ce tin de problemele societatii postmoderne.


Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

31 Octombrie 2012

Vizualizari: 1150

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE