Conferinta: Vindecarea prin memorie

Sute de oameni au participat sâmbătă la Gherla, la conferința Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc. Invitat să vorbească pe această temă a fost directorul Institului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, conf. univ. dr. Radu Preda.

România va fi o ţară liberă şi cu oameni puternici, doar în clipa în care ne vom asuma acest trecut şi vom cunoaşte biografiile celor care au suferit, a afirmat Radu Preda in cadrul prelegerii.

La eveniment a luat parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care în cuvântul de deschidere a amintit de Memorialul ce se intenționează a se ridica aici, dedicat celor care au pătimit în închisori.

Conferința, organizată de Mănăstirea Nicula, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Gherla și Primăria Municipiului, a avut loc sâmbătă seara la Casa Municipală de Cultură din Gherla, și s-a bucurat de un real succes, a declarat ierom. Grigore Benea de la mănăstirea Nicula, cel care a moderat evenimentul.

Evenimentul de la Gherla se încadrează în seria de manifestări ce se organizează la nivelul Patriarhiei Române, în contextul în care anul 2017 a fost declarat ca anul omagial al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

Grigore Sâmboan
Sursa: radiorenasterea.ro

Pe aceeaşi temă

20 Februarie 2017

Vizualizari: 584

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE