Convorbire despre ortodoxie cu elevii de la Ladispoli

Vineri, 21 martie 2014, la orele diminetii, Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a sustinut o prelegere despre ortodoxie, elevilor din clasele VI-VII(12-14 ani). Intalnirea a avut loc in Aula Cosigliare a Primariei din Ladispoli, unde au participat in jur de 150 de elevi ai Institutului Corrado Melone din localitate. Majoritatea elevilor participanti au fost italieni dar si romani si de alte nationalitati. Scopul intalnirii a fost acela de a face cunoscuta ortodoxia elevilor si profesorilor de alta credinta decat cea ortodoxa, in vederea unei bune convietuiri dupa principii cu adevarat crestine. Intalnirea a fost foarte dinamica in partea a doua, in care Preasfintia Sa a dat raspunsuri numeroaselor intrebari venite din partea elevilor.



Preasfintitului Siluan i-a fost acordata si cinstea de a inaugura o expozitie de fotografie si pictura organizata in cadrul scolii, avand ca subiect central apa si importanta acesteia pentru viata si echilibrul ecologic al lumii.

La finalul vizitei, conducerea scolii a organizat intalnirea Preasfintitului cu aproximativ 40 de elevi romani, care reprezinta o mica parte din efectivul de elevi romani ai acestei scoli. Acestora Preasfintia Sa le-a vorbit in limba romana despre activitatea tinerilor NEPSIS in care i-a invitat sa se implice si a raspuns intrebarilor pe care elevii le-au facut.

Sursa: episcopia-italiei.it

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 484

Voteaza:

Convorbire despre ortodoxie cu elevii de la Ladispoli 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE