Copilaria este inima tuturor varstelor

Programul cultural educativ la Scoala Gimnaziala „George Calinescu“ din Iasi: „Copilaria este inima tuturor varstelor“

Marti, 3 iunie 2014, Scoala Gimnaziala „George Calinescu“ din Iasi, in parteneriat cu Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara (CAIA) „Vasile Adamachi“, va desfasura programul cultural educativ „Copilaria este inima tuturor varstelor“.

Actiunea este coordonata de prof. Mihaela Coroama, prof. Carmen Filoti, prof. Felicia Postolache si reuneste deopotriva copii, parinti si cadre didactice de la 4 scoli iesene, partenere in proiectul educational „Vreau sa fiu iubit fara sa fiu lovit!“.

Acest proiect a fost initiat de CAIA „Vasile Adamachi“, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Sectorul de Misiune si Prognoza, Departamentul Pro Vita, Penitenciarul Iasi, Scoala Normala „Vasile Lupu“, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare“ si Scoala Gimnaziala „George Calinescu“. In cadrul activitatilor vor fi implicati un numar de 50 elevi de la toate nivelurile, 10 cadre didactice si 20 de parinti. De asemenea, vor fi prezenti specialisti in domeniul educatiei, invitati, sponsori si reprezentanti ai comunitatii locale.

Dupa cum ne-a declarat prof. Carmen Filoti, coordonatorul proiectului si liderul IMPACT „Vasiliada“, scopul manifestarilor este schimbarea mentalitatilor referitoare la educarea copiilor, prin promovarea unor metode care sa excluda violenta si sa initieze activitati de petrecere a timpului liber ce ofera siguranta si protectie copilului.

Proiectul „Vreau sa fiu iubit fara sa fiu lovit!“ a fost implementat la CAIA „Vasile Adamachi“ si a debutat cu o activitate de informare si atentionare privind pericolul cresterii fenomenului de violenta fizica, psihica si emotionala in scoala, familie, comunitate, intitulata „Violenta asupra copiilor, in cifre si fapte“. Activitatea a fost coordonata de prof. Carmen Filoti si bibl. Radita Zbant. Alte activitati care s-au bucurat de interes in randul copiilor, tinerilor si al parintilor au fost „Impreuna spre o lume fara teama si violenta!“, desfasurata la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare“ si coordonata de prof. Doina Balan, „Cuvinte si ganduri fierbinti pentru bunici, copii si parinti“, activitate desfasurata in colaborare cu Scoala Normala „Vasile Lupu“ si coordonata de prof. Vasilica Botezatu, si manifestarea „Lumina Celui Nevazut in viata celor ce-au crezut“, activitate coordonata de comisar-sef Carmen Matei de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.

Participare la Marsul pentru Familie
Duminica, 1 iunie, organizatorii proiectului „Vreau sa fiu iubit fara sa fiu lovit!“ impreuna cu invitatii, cu partenerii si simpatizantii lor au participat la marsul organizat de Asociatia Familia Traditionala, in colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei si Departamentul Pro Vita. Marsul s-a desfasurat pe traseul Copou-Palatul Culturii si a avut ca scop promovarea valorilor traditionale prin cresterea si educarea copiilor intr-o familie traditionala, rolul barbatului ca tata si al femeii ca mama in cresterea si educarea copiilor, dezvoltarea armonioasa a copilului educat intr-o lume lipsita de violenta, apararea drepturilor familiei si a dreptului la viata. Tot ieri, cei implicati in proiectul „Vreau sa fiu iubit fara sa fiu lovit!“ au participat la conferinta „Ce trebuie sa facem ca sa ne salvam familia?“, organizata la Universitatea Petre Andrei - Sala Aula Magna, si care l-a avut ca invitat pe biofizicianul Virgiliu Gheorghe.


Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2014

Vizualizari: 975

Voteaza:

Copilaria este inima tuturor varstelor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE