Corala 'Armonia' medaliata cu aur la Olimpiada Corala Mondiala

Sambata, 7 iulie, Corala barbateasca „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului a castigat medalia de aur la cea de-a 7-a editie a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games, Cincinnati, Statele Unite ale Americii), la sectiunea Folclor.

Corala, condusa de Arhid. Drd. Iulian Dumitru, a interpretat urmatoarele piese: Alei, codrule (Nicolae Lungu), Suita corala (Lucian Miresteanu, armonizare pentru cor barbatesc Stefan Voicu), Hora cu strigaturi (Nicolae Lungu) si Tula song (din repertoriul clasic rus).

Concursul va continua pana pe data de 14 iulie, urmand ca cei 27 de membri ai Coralei „Armonia” sa concureze si la sectiunea Muzica Religioasa Sacra.



Corala barbateasca „Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai tarziu a intrat sub obladuirea Arhiepiscopiei Tomisului cu ajutorul careia sustine numeroase concerte atat in tara, cat si in strainatate.

In prezent, Corala „Armonia” dispune de un repertoriu diversificat, compus din piese religioase, folclor romanesc si international, colinde traditionale romanesti si straine, piese din repertoriul clasic universal.

Biroul de Comunicare



 

.

09 Iulie 2012

Vizualizari: 916

Voteaza:

Corala 'Armonia' medaliata cu aur la Olimpiada Corala Mondiala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

corala armonia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE