Corala Armonia va sustine doua concerte de muzica sacra la Lisabona

Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana din Lisabona (Capela "Intrarea Maicii Domnului in Biserica") si cu Arhiepiscopia Tomisului din Constanta, organizeaza la Lisabona doua concerte de muzica sacra, la Se Catedral, sambata 4 aprilie 2009, la ora 21,00 si la Basilica da Estrela, duminica 5 aprilie 2009, la aceeasi ora.

Concertele vor fi sustinute de Corala barbateasca "Armonia" si fac parte din programul "Traditie si Spiritualitate romaneasca in comunitatile romanesti din diaspora".

Corala barbateasca "Armonia" a fost infiintata in anul 2001, in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la initiativa Pr. Arhid. Asist.

Univ. Iulian Dumitru si se afla sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului.

In Lisabona si in imprejurimi traiesc 40.000 de romani, majoritatea ortodocsi. Slujbele se desfasoara in biserici catolice, puse la dispozitia comunitatilor romanesti si adaptate, pe cat posibil, slujirii ortodoxe.

Capela "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" este si sediul altor activitati specifice unei comunitati de emigranti. Aici se desfasoara cursuri de limba portugheza, dar si de limba romana pentru copii proveniti din numeroasele familii mixte. Tot aici functioneaza si o biblioteca romaneasca.

Tudor CRISTIAN
Sursa: amosnews.ro

 

.

27 Martie 2009

Vizualizari: 522

Voteaza:

Corala Armonia va sustine doua concerte de muzica sacra la Lisabona 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE