Corul Kinonia va sustine duminica traditionalul concert de Craciun

Corul barbatesc Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei, condus de Pr. Arhid. Drd. Adrian Mazilita, va sustine in seara zilei de 16 decembrie, traditionalul concert de colinde, denumit generic "Craciunul pentru fiecare, zi de binecuvantare".

Evenimentul se va desfasura sub inaltul patronaj al Episcopiei Severinului si Strehaiei, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin incepand cu ora 18:00 si se va bucura de prezenta Preasfintitului Parinte Episcop Nicodim.

Spectacolul va cuprinde cele mai frumoase colinde armonizate, cantece de stea din Mehedinti si colinde traditionale din Ardeal cantate la unison.

Corul barbatesc Kinonia a luat fiinta in anul 2005 si de atunci sustine anual concerte in Drobeta Tr. Severin si in alte localitati din tara, cu ocazia celor doua mari sarbatori – Nasterea si Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum si a altor evenimente culturale.

Corul Kinonia are in componenta sa coristi angajati ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei – clerici si mireni – multi dintre ei absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Acest ansamblu coral abordeaza un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare si patriotice, dar si cantece populare autentice din judetul Mehedinti.Corul Kinonia isi propune, redescoperirea cantecelor si a vechilor traditii populare si in mod special a cantului si repertoriului bisericesc de origine bizantina.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

14 Decembrie 2012

Vizualizari: 684

Voteaza:

Corul Kinonia va sustine duminica traditionalul concert de Craciun 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE