Cursuri de calificare pentru detinutii din Penitenciarele Aiud si Targu Mures

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia deruleaza in aceasta perioada in Penitenciarele Aiud si Targu Mures trei cursuri de certificare CNFPA pentru detinuti. Astfel, in Penitenciarul Aiud, au loc doua cursuri de frizer la care participa 40 de persoane private de libertate iar in Penitenciarul Targu Mures, 20 de detinuti sunt inscrisi la un curs de lucrator finisor in constructii, al treilea de acest gen derulat pana acum in acest penitenciar.

Fiecare curs dureaza trei luni, timp in care, persoanele private de libertate inscrise la cursuri participa si la activitatea de informare cu privire la gasirea unui loc de munca dar si la sedinte de consiliere sociala si psihologica de grup. De asemenea, pe langa oportunitatea de a participa la curs, detinutii primesc 30 de zile reducere din pedeapsa. In cazul in care au suficiente prezente la activitatea de consiliere sociala si psihologica, fiecare detinut va primi 25 de credite care sunt folosite in cadrul evaluarii pentru liberarea conditionata din penitenciar.

Cele trei cursuri se deruleaza in cadrul proiectului „Tranzitia spre libertate prin centre regionale de incluziune sociala” implementat de Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana in parteneriat cu Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si alte organizatii. Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia a infiintat in cadrul acestui proiect si Centrul Regional de Incluziune Sociala Alba care are ca scop consilierea in vederea reintegrarii in comunitate si familie, a unui numar de 200 de fosti detinuti. Acestia pot beneficia de urmatoarele servicii: consiliere psihologica si sociala, asistare in vederea integrarii familiale, sociale, in special a integrarii pe piata muncii prin organizarea unor burse a locurilor de munca, asistarea beneficiarilor in vederea angajarii sau calificarii intr-o meserie, oferirea sprijinului pentru insertia in comunitate si familie, precum si oferirea sprijinului pentru gasirea unei locuinte.

Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia

.

22 Octombrie 2013

Vizualizari: 685

Voteaza:

Cursuri de calificare pentru detinutii din Penitenciarele Aiud si Targu Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE