Cursurile pentru gradele profesionale in preotie au inceput la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu au început pe 16 septembrie, cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie. Peste 80 de preoţi din eparhiile sufragane Mitropoliei Ardealului s-au înscris la cursurile ogranizate de centrul de formare de la Sibiu, în vederea obţinerea definitivatului, sau a gradelor I şi II în preoţiei.

Timp de două săptămâni, cursanţii vor participa la conferinţele tematice susţinute de cadrele didactice de la facultatea sibiană, la seminarii şi la programul liturgic zilnic de la capela instituţiei. Preoţii vor avea posibilitatea să slujească zilnic în sobor, să predice pe anumite teme şi să elaboreze lucrări ştiinţifice aplicative.

Deschiderea cursurilor a avut loc în capela facultăţii, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Un sobor de preoţi şi diaconi, condus de decanul Facultăţii de Teologie, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a oficiat un Te Deum, participând cadre didactice, preoţii cursanţi, protopopi şi oaspeţi.

Pregătire continuă
În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe preoţi ca în aceste două săptămâni să se implice în programul academic şi liturgic, să împărtăşească din experienţele lor pastoral-misionare şi să-şi reîmprospăteze cunoştinţele teologice.

“Misiunea pe care o avem de îndeplinit, cu cele trei laturie ale sale, este într-un dinamism constant şi în continuă perfecţionare. Nu putem spune că suntem destul de pregătiţi pentru a ne opri din intensificarea stării noastre duhovniceşti şi a pregătirii noastre teologice. Fără voia noastră apar rutina şi obişnuintă în slujire. Sunteţi chemaţi acum să vă redescoperiţi vocaţia misionară, chemarea pe care v-a făcut-o Hristos, apoi să vă amintiţi de jurământul depus aici că veţi continua pregătirea voastră spirituală pentru ca pe toţi credincioşii încredinţaţi la instalarea în parohie să-i duceţi în Împărăţia Cerurilor. Aveţi cheia Împărăţiei şi deschideţi uşile pentru toti, dar trebuie să intraţi şi frăţiile voastre”, a spus ierarhul.

La finalul cursurilor, preoţii vor susţine examene în vederea obţinerii gradului profesional pentru care au optat la Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

18 Septembrie 2014

Vizualizari: 488

Voteaza:

Cursurile pentru gradele profesionale in preotie au inceput la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE