Daruieste o icoana de martisor

Duminica, 2 martie 2014, orele 11.30, la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, sub numele Daruieste o icoana de martisor, se va desfasura prima etapa a campaniei social-filantropice Masa brancoveneasca, dupa cum ne-a precizat Pr. Bogdan Teleanu.

In aceasta zi de martisor, ucenicii atelierului de picura din cadrul Scolii de duminica Ateneu brancovenesc de la biserica Sf.

Pantelimon - Foisorul de Foc vor incerca sa-i convinga pe cei apropiati ca, in loc de martisoare, sa achizitioneze si sa ofere celor dragi cate o copie dupa icoanele realizate de ei.

Proiectul Ateneu brancovenesc, care se desfasoara in cadrul Scolii de duminica de la biserica Sf. Pantelimon-Foisorul de Foc din Bucuresti, este realizat de membrii activi la momentul actual ai Centrului cultural Ateneu parohial (cca. 28 de copii si tineri) sub directa coordonare a parintelui Bogdan-Aurel Teleanu si a doamnei profesoare Anamirela Anghel in favoarea persoanelor varstnice si singure din parohie (cca. 30 de persoane care locuiesc in blocul de garsoniere Oborul Nou nr. 13, P10), a persoanelor bolnave internate in Asezamantul Sfantul Nectarie din incinta bisericii Sfantul Pantelimon – Foisorul de Foc (cca. 30 de persoane), a celor 25 de copiii din doua apartamente sociale si a celor peste 300 de tineri cu handicap neuropsihic aflati in cele doua internate, toate aflate in grija pastoral-duhovniceasca a parohiei noastre.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta organizarea Mesei brancovenesti (in valoare de 1.800 lei) pentru circa 400 de persoane aflate in nevoie in ziua de sambata, 22 martie 2014, de catre cei 28 de membrii ai Centrului Cultural Ateneu parohial . In acest scop, membrii Centrului Cultural Ateneu parohial vor initia campania de strangere de bani pentru fondul "Stop insingurarii".Sumele de achizitionare a icoanelor nu sunt fixe, ci sunt contributii benevole in favorea celor batrani si singuri din parohie care vor diferi in functie de posibilitatile fiecarui donator.

Actiunea face parte din proiectul Ateneul brancovenesc cu care ucenicii Scolii de Duminica de la biserica Sf. Pantelimon - Foisorul de Foc intentioneaza sa participe la Concursul national de proiecte adresat copiilor din grupele de cateheza ale parohiilor din tara implicate in programul catehetic „Hristos impartasit copiilor“si organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane sub titlul „Sfanta Euharistie - lumina vietii crestine“.

Precizam ca acest proiect a beneficiat pana in prezent de sprijinul financiar al firmei FAIR FINANCIAL CONSULTING S.R.L., reprezentata de dl. director general Daniel Nitulescu, al doamnei Virginia Sorescu, o mai veche cunostinta a copiilor care in anul 2012 au interpretat o piesa de teatru compusa de tatal domniei sale, col. magistrat Ioan N. Diniu, al Asociatiei umanitare «Lumina Sfantului Andrei» si al domnului CHRISTIAN DELVAUX, inginer pensionar cu pregatire in arta plastica din Geneva (Elvetia).


Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2014

Vizualizari: 723

Voteaza:

Daruieste o icoana de martisor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE