Daruri pentru copiii Centrului 'Sfantul Stelian' din Lipovu

Copiii Centrului social „Sfântul Nicolae” din Filiași al Asociației Vasiliada au pregătit un program artistic de poezii și colinde, pe care l-au susținut în această săptămână, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Astfel, ieri, 18 decembrie, beneficiarii Centrului „Sfântul Nicolae” au prezentat un recital pe scena Casei de Cultură din Filiași, în cadrul căruia au recitat poezii ce vestesc Nașterea Domnului și au cântat colinde acompaniate la chitară. Copiilor le-au fost alături părinți, profesori și voluntarii Centrului, elevi ai liceului „Dimitrie Filișanu”. Nu a lipsit nici Moș Crăciun, care a fost primit cu aplauze pe melodia „Moș Crăciun cu plete dalbe”, dăruindu-le copiilor cadouri ce au conținut dulciuri, rechizite și jucării. La recital au mai participat prietenii din cadrul Casei de Cultură, care, îmbrăcați în costum tradițional, au încântat publicul din sală.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate decorațiuni hand-made realizate de beneficiari, cu ajutorul voluntarilor.

Tot în această săptămână, conform obiceiurilor de iarnă, beneficiarii Centrului social „Sfântul Nicolae” au mers la colindat. Aceștia au susținut un colaj de colinde românești la „Consiliul Local al orașului Filiași”, la „Școala cu clasele I-VIII Filiași” și la sediul altor firme partenere. Deoarece gazdele au fost încântate de prezența și căldura colindătorilor, ei au împărțit dulciuri, fructe și hăinuțe. „Cadourile au fost primite cu entuziasm de copiii care vor aștepta acum Crăciunul cu mai multă bucurie. Aceste activități îi ajută pe copiii centrului nostru să conștientizeze mai bine semnificația Crăciunului, și anume Nașterea Domnului, și bucuria de a fi înconjurați de cei dragi”, a subliniat Alexandra Vopsitoru, coordonator al Centrului social „Sfântul Nicolae” din Filiași.

Gabriela Firu
Sursa; mitropoliaolteniei.ro

.

19 Decembrie 2014

Vizualizari: 681

Voteaza:

Daruri pentru copiii Centrului 'Sfantul Stelian' din Lipovu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE