De Boboteaza, PS Nicodim va sfinti Aghiasma Mare in portul severinean

In ziua praznuirii Botezului Domnului, vineri 6 ianuarie, la Drobeta Turnu Severin, dupa Sfanta Liturghie, de la ora 11, preotii si credinciosii vor merge in procesiune de la toate bisericile din municipiu spre portul dunarean pentru slujba sfintirii Aghiasmei Mari.

In drumul lor toate grupurile de credinciosi se vor intalni cu procesiunea care va porni de la Caterdrala Episcopala, alaturi de Prea Sfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

In cadrul procesiunii va fi purata Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce, Icoana Botezului Domnului dar si steaguri inalte ce au zugravite pe ele diferite scene biblice, printre care si scena Botezului Domnului.

In port, intr-un loc special amenajat, slujba sfintirii Aghiasmei Mari va fi savarsita de Parintele Episcop Nicodim, dupa care ierarhul va binecuvanta apele fluviului Dunarea. Credinciosii vor lua apoi in vase Agheasma cea Mare, o vor gusta si o vor duce cu evlavie la casele lor.

Prin participarea la slujba Aghesmei Mari, credinciosii sunt prezenti, peste timp, la momentul Botezului lui Iisus Hristos in apa Iordanului. Originea slujbei Aghesmei Mari se afla la comunitatea primilor crestini din Ierusalim, iar de aici slujba s-a raspandit la Antiohia, apoi la Constantinopol si in Asia Mica. Randuiala de astazi a acestei ierurgii este insa atribuita Sfantului Sofronie, patriarhul Ierusalimului din secolul al VII-lea.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

05 Ianuarie 2012

Vizualizari: 422

Voteaza:

De Boboteaza, PS Nicodim va sfinti Aghiasma Mare in portul severinean 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE