Deschiderea Centrului Ortodox de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae"

Sambata 5 noiembrie 2011, la ora 9.30, la Catedrala Ortodoxa Romana Sfintii Arhangheli (9, rue Jean de Beauvais, 75005, Paris) va avea loc deschiderea Centrului Ortodox de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae".

Centrul de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae" este o institutie de cultura si spiritualitate, fondata in 2008 printr-o decize a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Inaugurat in iulie 2009 de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane, cu sediul la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa Romana din Paris, Centrul "Dumitru Staniloae" este un centru de cercetare, formare si de gandire, destinat instruirii permanente a clericilor din eparhia noastra, dar si pent formarea catehetilor si a laicilor doritori de a ajuta biserica.

Are de asemenea, ca scop, de a conduce proiecte editoriale (de ex. traduceri din autori romani), de a face cunoscuta opera teologica a parintelui Dumitru Staniloae ca si experienta spirituala proprie ortodoxiei romanesti. In plus, propune efectuarea de cercetari in teologie si antropologie ortodoxa, precum si o reflectie asupra problemelor contemporane din domeniul moral, etic, bioetic si ecologic. Pentru realizarea acestora, centrul va organiza Universitatea de Vara a Mitropolie, iar in timpul anului se vor organiza cursuri regulate de initiere si perfectionare, seminarii, conferinte, colocvii, pelerinaje.

Centrul se divide in trei sectiuni, fiecare cu mai multe ramuri: teologie (studii biblice, patristica, teologie si stiinta, studii canonice si juridice, antropologie si stiinte.), spiritualitate (studii liturgicem filocalie, misiune pastorala si catehetica.) si cultura (filosofia religiilor, literatura de inspiratie crestina, studii de muzica.).

Program
07.00 Dumnezeiasca Liturghie
09.30 Conferinte sustinute de Pr. Marc Antoine Costa de Beauregard si Pr. Gérard Reynaud
12.00 Prezentarea vietii si operei parintelui Dumitru Staniloae de catre Pr. Jean Boboc
13.15 Pauza de pranz
14.30 Prezentarea Centrului "Dumitru Staniloae" de catre Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, urmata de prezentarea sectiunilor si a departamentelor de catre directorii responsabili

Contact si informatii :
Pr. Razvan IONESCU: +33 6 84 59 40 30
Pr. Yves DULAC: + 33 6 84 20 95 57
Tel. +33 1 64 91 59 24, Fax +33 1 64 91 26 83
E-mail: coerds@mitropolia.
eu

Sursa: mitropolia.eu

.

31 Octombrie 2011

Vizualizari: 802

Voteaza:

Deschiderea Centrului Ortodox de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE