Deschiderea Centrului de Resurse Dynamis

Marti, 4 octombrie 2011, Federatia Filantropia impreuna cu Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia vor deschide Centrul de Resurse Dynamis in cadrul Proiectului „FORTE – Formare trainica pentru parteneriat social” (POSDRU/93/3.3/S/6227), cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

Evenimentul festiv va fi gazduit la Hotel Parc, Salonul Rosu, de la ora 11.00 si se va bucura de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. De asemenea, la lansare vor fi prezenti si reprezentanti ai Patriarhiei Romane, ai Federatiei Filantropia, ai autoritatilor locale, precum si ai partenerilor si colaboratorilor.

Proiectul FORTE, implementat de Federatia Filantropia impreuna cu Patriarhia Romana, Instituto de Formacion Integral (IFI) si Global Commercium Development incepand din septembrie 2010, are drept scop dezvoltarea capacitatii organizationale a Administratiei Patriarhale si a noua eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea sociala la nivel national.

A fost realizata o evaluare sistematica, obiectiva si profesionala a capacitatii organizationale si a livrarii de servicii sociale a celor noua eparhii si, in functie de rezultatele acesteia, proiectul propune o interventie structurata pentru sprijinirea dezvoltarii lor. In acest sens vor fi infiintate noua Centre de resurse in cadrul carora vor lucra consultanti pregatiti in proiect.

Unul dintre acestea va fi Centrul Dynamis al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia care, cu o echipa extinsa formata din 10 persoane specializate in diverse domenii, propune elaborarea si implementarea unor programe de formare si de dezvoltare personala avand ca obiectiv imbunatatirea competentelor angajatilor din cadrul structurilor institutionale nationale, regionale si locale, astfel incat Patriarhia Romana sa actioneze ca un partener mai eficient, mai transparent si sustenabil in domeniul incluziunii sociale.

Centrul Dynamis ofera programe de dezvoltare personala, facilitand adevarate procese de explorare personala (a nevoilor, a trairilor, a abilitatilor, a motivatiilor etc.), constientizarea si acceptarea sinelui in vederea transformarii, dezvoltarii fizice, psihice, emotionale si spirituale, si programe de formare initiala si continua in metode si tehnici nonformale de educatie, totul din perspectiva crestin-ortodoxa.

Pentru functionarea Centrului s-a incheiat si un protocol de colaborare la nivel local, in care partenerii sunt:
1. Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia;
2. Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia;
3. Universitatea “1 Decembrie 1918”;
4. Inspectoratul Scolar al Judetului Alba;
5. Consiliul Judetean Alba prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba;
6. Consiliul local al municipiului Alba Iulia, care a pus la dispozitia Centrului Dynamis un spatiu de 20.000mp pentru amenajarea unui parc de educatie prin aventura.

Perfectionarea personalului si pilotarea unui model de buna practica in domeniul dezvoltarii personale vor aduce schimbari pozitive in domeniul dezvoltarii resurselor umane, al invatamantului si al serviciilor sociale, vor imbunatati strategiile de dezvoltare, relatiile cu autoritatile si vor constientiza rolul important in societate al Bisericii Ortodoxe.

Sursa: Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia
 

05 Octombrie 2011

Vizualizari: 392

Voteaza:

Deschiderea Centrului de Resurse Dynamis 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE