Deschiderea manifestarilor dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul

Duminica, 25 septembrie 2011, in Duminica a XVIII-a dupa Rusalii, in deschiderea oficiala a celei de-a XIII-a editii a manifestarilor religioase si culturale dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul Ramnicului, in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea Sfanta Liturghie a fost savarșita de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La slujba a luat parte și Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant de invatatura in care a explicat pericopa evanghelica in care este relatata minunea savarsita de Domnul Iisus Hristos pe marea Galileii in fata Sfintilor Apostoli.

In cadrul Sfintei Liturghii parintele diacon Corneliu Daniel Balan a fost hirotonit preot pe seama capelei Seminarului Teologic „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea.

In incheiere Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a tinut un cuvant in cadrul caruia a declarat deschise manifestarile religioase si culturale dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul si a prezentat numerosilor credinciosi prezenti la acest eveniment programul manifestarilor.



Dupa festivitatea de deschidere, in Sala de festivitati a Complexului Spiritual–Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Eparhiei Ramnicului, in cadrul Festivalului „Gradina Maicii Domnului”, a fost vernisata editia a XII-a a Expozitiei „Monahism si arta”, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului, unde au fost expuse lucrari de arta realizate de catre monahi si monahii de la manastirile si schiturile din Eparhia Ramnicului.

La eveniment au luat parte Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim si Preasfintitul Emilian Lovisteanul care au tinut cate un cuvant de invatatura. Au mai fost prezenti si parintele Consilier Administrativ Constantin Matei, parintele Consilier Cultural Constantin Cirstea, parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului, Parintele Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea, Doamna Elena Stoica, Director la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, autoritati locale, personalitati ale vietii culturale valcene, stareti si starete de la manastirile valcene, preoti, monahi si monahii, elevi seminaristi si iubitori de arta si spiritualitate ortodoxa.


Sursa: arhiram.ro
 

.

26 Septembrie 2011

Vizualizari: 493

Voteaza:

Deschiderea manifestarilor dedicate praznuirii Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE