Dezbaterea 'HIV/SIDA - o problema a comunitatii'

Marti, 3 decembrie, in sala de festivitati a Centrului eparhial din Timisoara a avut loc dezbaterea “HIV/SIDA, o problema a comunitatii”, care marcheaza la nivel local ziua mondiala SIDA. Evenimentul a intrunit reprezentanti ai mai multor institutii si ONG-uri care activeaza in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta persoanele HIV seropozitive. Acesta a fost organizat de Asociatia Familiilor Anti-HIV, in parteneriat cu Arhiepiscopia Timisoarei si in colaborare cu Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Scopul intalnirii a fost identificarea situatiei si a problemelor cu care se confrunta persoanele seropozitive la nivel local, precum si stabilirea unor directii de actiune pentru anul viitor. Totodata, s-a urmarit identificarea unor solutii privind imbunatatirea situatiei acestora, integrarea lor in viata sociala, precum si modalitati de responsabilizare a tinerilor in ceea ce priveste riscurile infectarii cu HIV.

Dezbaterea a fost organizata in cadrul proiectului „In My SHOES”, derulat de UNOPA, in parteneriat cu Asociatia UNTEATRU. Proiectul are ca obiectiv general cresterea premiselor de integrare sociala pentru persoanele HIV-seropozitive din Romania, iar dezbaterea „HIV/SIDA – o problema a comunitatii” contribuie astfel la dezvoltarea unei retele functionale de institutii si ONG-uri care colaboreaza pentru promovarea si apararea drepturile persoanelor HIV-seropozitive.

Sursa:  mitropolia-banatului.ro

.

03 Decembrie 2013

Vizualizari: 510

Voteaza:

Dezbaterea 'HIV/SIDA - o problema a comunitatii' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE