Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa


Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa

Intre 25 si 27 septembrie va avea loc la Bucuresti Congresul International: The dialogue between science and religion in the orthodox world (Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa) ce continua traditia Asociatiei pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologie din Romania - ADSTR, inceputa cu primul colocviu organizat intr-o tara ortodoxa, postcomunista in care oameni de stiinta si teologi au discutat despre posibilitatea unui dialog intre stiinta si religie. Acesta este primul congres dedicat lumii ortodoxe.

Congresul este organizat de Asociatia pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologie din Romania (ADSTR) si Institutul pentru Studii Avansate in Stiinta si Ortodoxie (IASSO), cu sprijinul Fundatiei John Templeton, al Academiei Romane, Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii Bucuresti si al Centrului International de Cercetari si Studii Transdisciplinare de la Paris (CIRET).

Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa

Vor participa oameni de stiinta si teologi din Bulgaria, Franta, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Romania, Rusia, Serbia, SUA si Marea Britanie.

Lucrarile se vor tine joi si vineri in amfiteatrul I. Heliade Radulescu al Bibliotecii Academiei Romane (Calea Victoriei 125), iar sambata la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti (Str. Sf. Ecaterina 2).

Joi, la ora 10, va avea loc deschiderea oficiala in prezenta domnului acad. Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane, a PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a domnului Basarab Nicolescu, membru de onoare al Academiei Romane, si a altor reprezentanti ai unor importante institutii de stat sau religioase din Romania.

Vineri, la ora 17h30, Dan Puric va vorbi despre Arta, stiinta si ortodoxie. Vor urma filmele Mintea crestina si sentimentul tainic si Artistul crestin cu Dan Puric, realizate de Anca Filoteanu. Seara se va incheia cu lansarea cartii Sir John Templeton de Robert L. Hermann, a numarului 2 al revistei Transdisciplinarity in Science and Religion si a altor carti din colectia Stiinta si Religie de la Curtea Veche.

Lucrarile Congresului se vor tine in engleza sau franceza. Intrarea este libera pentru toti cei interesati de dialogul dintre stiinta si ortodoxie.

Mapele si pauzele de cafea sunt asigurate doar pentru cei inscrisi la Congres.

Cartile pot fi cumparate de la standul Editurii Curtea Veche, deschis joi si vineri in holul amfiteatrului, pe perioada lucrarilor Congresului.


MAGDA STAVINSCHI

Presedinte
Asociatia pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologie din Romania - ADSTR
Institutul pentru Studii Avansate in Stiinta si Ortodoxie - IASSO Bucuresti, tel: 0722 736 864, magda_stavinschi@yahoo.fr

Detalii (program, lista participantilor, rezumatele lucrarilor ce vor fi prezentate) pot fi gasite pe site-ul: www.adstr.ro/congress2008

.

23 Septembrie 2008

Vizualizari: 2054

Voteaza:

Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE