Doi arhierei au liturghisit la Codlea

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfanta Liturghie in Duminica Mironositelor la Biserica „Schimbarea la Fata“ din Codlea, judetul Brasov. La aceasta biserica, o delegatie din Bulgaria, condusa de Inalt Preasfintitul Ambrozie, Mitropolitul de Durostorum, a adus spre inchinare fragmente din moastele Sfantului Ioan Botezatorul si ale Sfantului Apostol Andrei, precum si o particica din lemnul Sfintei Cruci.

Credinciosii din Tara Barsei au avut posibilitatea sa cinsteasca odoarele in perioada 17-21 mai si sa participe la slujbele religioase oficiate in aceste zile. Momentul central din cadrul manifestarilor a fost Liturghia arhiereasca din Duminica Mironositelor, cand, alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu s-a aflat IPS Mitropolit Ambrozie si un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte protopopul de Bran-Zarnesti, Gheorghe Coltea, preotii slujitori la biserica brasoveana si alti slujitori de la parohiile din imprejurimi. Sarbatoarea duhovniceasca s-a incadrat in manifestarile culturale si religioase ale „Zilelor Codlei“, eveniment organizat de primarie. Credinciosii au participat in numar mare la Sfanta Liturghie, iar raspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly“ din Brasov.

Marturia femeilor mironosite

Dupa Sfanta Liturghie, IPS Mitropolit Laurentiu a vorbit celor prezenti despre semnificatiile Duminicii Mironositelor, zi in care credinciosilor le sunt prezentate marturii scripturistice despre realitatea Invierii Mantuitorului Hristos.

„In aceasta duminica, ne aduc alte marturii sfintele mironosite, cele care s-au invrednicit a fi primele vestitoare ale Invierii. Aceasta zi este una de cinstire a femeilor crestine, alaturi de zilele de praznuire a Maicii Preacurate“, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

IPS Mitropolit Ambrozie a subliniat legaturile de prietenie si cele spirituale dintre poporul bulgar si cel roman.

„Dunarea nu desparte cele doua popoare ortodoxe, ci le uneste. De fiecare data cand oficiem slujbe religioase, noi ne rugam pentru unitatea crestinilor, pentru eroii neamului nostru, dar si pentru ostasii romani cazuti la datorie in luptele pentru apararea patriei noastre“, a subliniat IPS Mitropolit Ambrozie.

Ierarhul din Bulgaria i-a oferit IPS Mitropolit Laurentiu o icoana a Maicii Domnului, iar la randul sau, IPS Laurentiu le-a multumit ierarhului si intregii delegatii pentru efortul depus de a veni la Codlea, oferindu-le albume ale Catedralei mitropolitane din Sibiu. La final, primarul din Codlea, Catalin George Munteanu, a fost distins cu Ordinul „Sfantul Ierarh Andrei Saguna, Mitropolitul Transilvaniei“.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

20 Mai 2013

Vizualizari: 732

Voteaza:

Doi arhierei au liturghisit la Codlea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE