Doua teze de doctorat, sustinute public la Sibiu

La Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sfantul Andrei Saguna“ din Sibiu a avut loc ieri, 1 iulie, sustinerea publica a doua teze de doctorat. Cele doua lucrari au fost apreciate de comisiile de evaluare si de participanti, pentru ca abordeaza teme actuale si de maxim interes pentru mediul academic teologic din tara si din strainatate.



Prima lucrarea prezentata comisiei de evaluare si publicului participant s-a intitulat „Curente culturale si teologice in modernism si postmodernism. Drama ateismului lui Ivan Karamazov“ si a fost elaborata de pr. Cristian Daniel Tatu, sub indrumarea arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ica Jr.

Comisia de evaluare a fost prezidata de pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, decanul Facultatii de Teologie din Sibiu, si formata din pr. prof. univ. dr. Dorin Oancea de la facultatea sibiana, pr. prof. univ. dr. Valer Bel de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca si pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia.

A doua teza sustinuta public la Sibiu in aceeasi zi a fost intitulata „Gheron Iosif Isihastul (1897-1959). Viata si invatatura“ si a fost elaborata de pr. Ovidiu Cristian Groza, sub indrumarea aceluiasi profesor. Ca si la precedenta sustinere publica, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel a prezidat comisia de evaluare formata din pr. prof. univ. dr. Constantin Coman, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi si conf. univ. dr. Sebastian Moldovan de la facultatea sibiana. Publicul participant a avut posibilitatea sa adreseze intrebari si sa afle mai multe lucruri despre teme celor doua lucrari de doctorat.

Un inceput de drum
In urma evaluarii celor doua comisii, candidatii au primit calificativul „Foarte Bine“. Dupa ceremonia depunerii juramantului de credinta fata de Biserica strabuna, oficiata in capela facultatii, cei doi candidati au fost declarati Doctori in Teologie.

La final, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel i-a felicitat pe cei doi in numele comisiilor si i-a indemnat sa continue lucrarea de cercetare teologica.

„Veti ramane legati pentru totdeauna de aceasta facultate prin titlul academic primit astazi si, de aceea, trebuie sa va implicati si de aici inainte in activitatile noastre. Lucrarea de doctorat este un inceput al consacrarii dumneavoastra si de aceea asteptam sa aprofundati si mai mult cele studiate si sa publicati cat mai multe dintre lucrarile pe care le veti elabora de acum inainte“, a spus pr. Aurel Pavel.

Stefan Marculet
Sursa: ziarullumina.ro

.

02 Iulie 2014

Vizualizari: 728

Voteaza:

Doua teze de doctorat, sustinute public la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE