Drumul Crucii


Aproximativ doua sute de crestini, de cinci confesiuni, din Sibiu, au refacut, in mod simbolic, vineri noaptea, "Drumul Crucii" facut de Iisus Hristos in Vinerea Mare si au participat la scurte slujbe oficiate de fiecare biserica in parte. Ideea de a reface acest drum si de a aduna la un loc toate confesiunile reprezentative din Sibiu le apartine tinerilor crestin-ortodocsi. "In septembrie, la Sibiu, marile Biserici se vor reuni in Cea de-a treia Mare Adunare Ecumenica. Daca bisericile vor sa se reuneasca si sa faca un pas spre impacare, am zis ca este si de datoria noastra a crestinilor sa prefatam aceasta reunire. Am facut acest "Drum al Crucii" acum si nu in Vinerea Mare, cum ar fi fost normal, pentru ca Saptamana Mare este foarte importanta pentru fiecare confesiune in parte si nu am vrut sa tulburam rinduielile fiecarei biserici.

In Vinerea Mare fiecare credincios participa la slujbele specifice cultului sau si atunci ar fi fost imposibil sa realizam aceasta procesiune", a declarat Daniela Mihai, reprezentant al credinciosilor ortodocsi.

Traseul

Procesiunea a pornit de la Catedrala Romano-Catolica din Piata Mare si a continuat spre Biserica Greco-Catolica. Dupa o scurta slujba, credinciosii au pornit spre Biserica Evanghelica, spre Biserica Reformata, iar la final au ajuns la Catedrala Ortodoxa. Pe tot parcursul procesiunii s-au intonat imnuri religioase si multi dintre crestini au purtat lumanari aprinse in maini.
Liviu BREZAE

Sursa: Monitorul de Sibiu

 

 

.

02 Aprilie 2007

Vizualizari: 3403

Voteaza:

Drumul Crucii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE