Duminica dedicata Familiei crestine in Parohia Aiudul de Sus

Duminica, 15 iunie a.c., in cadrul nou-infiintatului Centru cultural-catehetic „Sfanta Teodora de la Sihla” ce activeaza pe langa Parohia „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Localitatea Aiudul de Sus, prin purtarea de grija a Parintelui Paroh Bazil Popa si a Distinsei Doamne Preotese Prof. Laura, a fost organizata o ampla manifestare culturala si catehetica intitulata Duminica Familiei.

Astfel, activitatile au debutat de dimineata cu Sfanta Liturghie, la care, in cuvantul de invatatura, s-a punctat importanta Familiei crestine pentru o Biserica vie si o societate sanatoasa din punct de vedere moral. Dupa-amiaza, in sala de sport a Scolii Liviu Rebreanu, incepand cu orele 17,00, s-a derulat un bogat spectacol, din desfasuratorul caruia mentionam: deschiderea realizata de catre elevii de la scoala-gazda, ce ne-au intonat cateva cantece dedicate mamei, pe urma, Parintele Bazil, intr-o redare power-point, ne-a prezentat Familia crestina astazi. Sfintia Sa a fost urmat de catre Dsoarele Atanasia Utiu si Teodora Popa care ne-au incantat cu piesa „Copilaria”.

In continuare, s-au citit 2 scrisori-deschise adresate parintilor, dupa care s-a derulat un film de scurt metraj in care au fost evidentiate valorile morale ale familiei traditionale. Imediat dupa acest segment, au fost interpretate chestionare despre „Comunicarea in familie”, chestionare completate de catre persoane din comunitatea Aiudul de Sus, ce s-au incadrat intre 9 si 50 de ani. Acest studiu a fost realizat de catre Dna Psiholog Nadia Georgescu. Grupul de folk „Zori de Zi”, condus de catre Dna Preoteasa Laura, a desfasurat ulterior in fata noastra un scurt program artistic, dupa care a urmat hazliul concurs pentru parinti si copii „Asta-i copilul meu!”. In continuare, Maria Simandi, eleva in clsasa a XI-a la Liceul de Muzica din Alba-Iulia ne-a incantat cu o compozitie proprie. Aceasta a fost urmata de catre Dsoara Mariua Utiu, tanara si talentata interpreta de muzica populara, tot din Alba-Iulia, care ne-a bucurat cu 3 cantece interpretate cu suflet si in maniera autentica.

N-au lipsit nici dansurile populare, iar formatia de dansatori „Dor de Noslac” ne-a prezentat o suita de dansuri populare specifice Vaii Muresului. Acestei reprezentatii i-au urmat dansuri tiganesti executate in fata noastra de catre elevii scolii din localitate, instruiti de catre Dnul Varga Marcel. Localnicii din Aiudul de Sus, inchegandu-se intr-o formatie compusa din 5 perechi de dansatori, ne-au prezentat o suita de dansuri populare specifice zonei.

In incheiere, Dna Preoteasa Laura, care, de altfel, a fost moderatoarea si sufletul intregului spectacol, ne-a prezentat cantecul „Ruga pentru parinti”si, ulterior, au fost acordate diplome de merit si participare tuturor celor ce s-au implicat in organizarea acestei frumose manifestatii. La eveniment au luat parte Parintele Ioan Tocanel, Protopop al Aiudului, si Preoti din localitatile invecinate.

Chiar daca a fost la prima editie, manifestarea catehetica de la Aiudul de Sus, prin amploarea si diversitatea prezentarilor, asa cum se poate usor constata din cele expuse mai sus, s-a bucurat de un real succes si si-a aflat impactul scontat in sufletele celor prezenti. Felicitam din toata inima pe Parintele Bazil si pe Doamna Preoteasa Laura pentru efortul depus cu talent si abnegatie, si le dorim, si pe aceasta cale, multa sanatate si mult succes in continuare, in proiectele catehetice.

Sursa: reintregirea.ro

Pe aceeaşi temă

18 Iunie 2014

Vizualizari: 791

Voteaza:

Duminica dedicata Familiei crestine in Parohia Aiudul de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE