Duminica Floriilor la Stockholm

In Duminica Floriilor, 8 aprilie 2012, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a savarsit Sfanta Liturghie in Parohia „Sfanta Treime si Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul” din Stockholm-Solna, impreuna cu parintii din aceasta parohie, pr. Ioan Ruja, pr. Salvatore Cajosso si pr.

Florin Balan.

Cu acest prilej, Preasfintitul Episcop Macarie a sfintit ramurile verzi care au fost oferite copiilor si credinciosilor prezenti la slujba. In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Macarie a spus ca aceste ramuri si flori simbolizeaza atat bucuria sarbatorii, cat si nevointele duhovnicesti din aceasta perioada a Postului.

Referindu-se la Intrarea solemna a Mantuitorului in Ierusalim, Preasfintia Sa a precizat ca aceasta este intrarea Imparatului Slavei in Imparatia Sa, iar toti cei prezenti in biserica, care este Ierusalimul duhovnicesc, il intampina astazi pe Hristos care vine de bunavoie spre patimire si rastignire. Totodata, Preasfintia Sa, i-a indemnat pe cei care nu au reusit inca sa se spovedeasca, sa se marturiseasca in aceste sfinte zile din Saptamana Mare pentru a primi in Taina Sfintei Liturghii, hrana si pacea vesniciei.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

08 Aprilie 2012

Vizualizari: 783

Voteaza:

Duminica Floriilor la Stockholm 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

duminica floriilor

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE