Editura Herald lanseaza volumul 'Procesul lui Pavel'

Editura Herald va invita Sambata, 28 mai 2011, incepand cu orele 16:00, la lansarea volumului Procesul lui Pavel, apostolul neamurilor de Mircea DUTU, care va avea loc la Salonul International de Carte Bookfest, la standul editurii Herald.

La eveniment vor lua parte acad. Constantin Balaceanu-Stolnici si autorul cartii, prof. univ. dr.

Mircea Dutu.

Procesul apostolului Pavel continua si desavarseste indelungatul proces al formarii crestinismului, inceput prin judecarea si condamnarea lui Iisus si continuat cu prigonirea si lapidarea primului martir Stefan si a altor apostoli ori executarea, in urma unei judecati sumare, a lui Iacob cel Drept, capul Bisericii din Ierusalim. Declansata in capitala spirituala a Iudeei si a intregii lumi a lui Israel si sfarsita la Roma, capitala lumii antice, judecata lui Pavel semnifica si transformarea crestinismului dintr-o problema locala, cea a Palestinei si religiei sale, intr-una a intregului imperiu, deschizandu-i-se astfel perspectiva universalitatii.
 


 

Mircea Dutu este profesor universitar, avocat, cu preocupari si contributii majore, de pionierat, in domeniile dreptului mediului, dreptului urbanismului, al istoriei institutiilor judiciare romanesti si al istoriei religiilor. A publicat primele monografii asupra trecutului justitiei nationale: O istorie a avocaturii romane (2000); Istoria Baroului din Bucuresti (2006); Istoria Inaltei Curti de Casatie si Justitie (2007). In ultima perioada, acorda o atentie deosebita „proceselor credintei”: Pilat din Pont, judecatorul lui Iisus (2009), Procesul lui Iisus (2011), Procesul lui Pavel, apostolul neamurilor (2011).
 

.

20 Mai 2011

Vizualizari: 1198

Voteaza:

Editura Herald lanseaza volumul 'Procesul lui Pavel' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE