Eroii Revolutiei din Decembrie 1989 evocati la Timisoara

La implinirea a 23 de ani de la tragicele evenimente din Decembrie 1989, la Timisoara au fost organizate o serie de manifestari cultural-religioase dedicate omagierii eroilor cazuti in timpul Revolutiei. Un rol important in organizarea evenimentelor l-a avut Asociatia Luptatorilor din Timisoara Arestati in Revolutie „ALTAR 1989”. Programul manifestarii a debutat duminica, 16 decembrie cu rememorarea traseului inceputului revolutiei din Piata Maria si sosire la Opera Romana din Timisoara, apoi a continuat cu sedinta festiva in sala de Consiliu a Primariei Timisoara, expozitii de fotografie, lansari de carte si concerte de colinde la Opera Romana si Catedrala mitropolitana din Timisoara. In seara aceleasi zile a avut loc traditionala procesiune si aprinderea a peste 100 de candele in semnul Sfintei Cruci, in Piata Victoriei, in amintirea victimelor Revolutiei.

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 17 decembrie, la Catedrala mitropolitana din Timisoara a fost oficiata o slujba de pomenire a eroilor martiri cazuti in Revolutia din Decembrie 1989.

Parastasul a fost savarsit de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta a numerosi timisoreni, membri ai familiilor celor ucisi in Revolutie, revolutionari si reprezentanti ai autoritatilor de stat. Dupa oficierea slujbei de pomenire, in cuvantul adresat celor prezenti, Preasfintitul Paisie a subliniat importanta cinstirii asa cum se cuvine a eroilor si martirilor neamului, pe care Biserica ii pomeneste la fiecare Dumnezeiasca Liturghie, datorita dragostei lor jertfelnice pentru credinta si libertatea poporului roman. In continuare, reprezentantii Arhiepiscopiei Timisoarei, ai autoritatilor locale si judetene au depus coroane si jerbe de flori la monumentul ridicat in memoria eroilor martiri din fata Catedralei mitropolitane. Tot astazi, au fost oficiate slujbe de pomenire ale eroilor revolutiei la Biserica Martirilor din Timisoara, la Cimitirul Eroilor din Timisoara si la Cimitirul Saracilor din Timisoara.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

19 Decembrie 2012

Vizualizari: 680

Voteaza:

Eroii Revolutiei din Decembrie 1989 evocati la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE